• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ušák nevinně na víně
Napište svůj komentář k receptu

Ušák nevinně na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ušák nevinně na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králík (porce)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 6
      dl červené víno 4-6 kvalitní
    • 80
      g uzená slanina
    • 4
      ks šalotka střední (lze nahradit cibulí)
    • tymián
    • 4
      ks jalovec kuličky
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list velký
    • sůl
    • vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

1
Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky nakrájíme na osminky, polovinu slaniny na kostičky a nasypeme pod králíka a okolo něj. Vše zalijeme vínem a pokud je králík málo ponořený dolijeme studeným vývarem nebo může být i víc vína - verze pro opilce :) Nesolíme, sůl ušáka zbytečně vysušuje.
2
Po odležení přidáme do marinády sůl, promícháme a tak jak máme nachystáno dáme rovnou přikryté péct. Během pečení porce několikrát zkontrolujeme a otočíme. Marináda se postupně vypéká, ale je jí dost, takže když klesne hladinka tak na poslední centimetr, je králík už většinou měkký.
3
Posledních 5-10 min. dopékáme v odkrytém pekáčku a porce poklademe zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Po vyjmutí z trouby ještě horkého králíka přelejeme trochou červeného vína, které trochu zředí šťávu a již neprohříváme.
4
Jako příloha se osvědčily malé knedlíčky z bramborového těsta naštěné osmaženou slaninou. Není to ani trochu dietní, ale moc dobré :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mojžíšová | 19. 3. 2009 08:36

    Zdravím, je tady na stránkách v sekci hovězí maso: Slavnostní hovězí na víně http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNMQRPOND3&id_kategorie=JNLMMNO3Ať Vám chutná :)

  • Pája S | 18. 3. 2009 20:16

    Jani,rozhodně ho sem šoupněte.:-D Takové recepty mám ráda .Hovězí na víně dělám,ale brusinkový karamel,to neznám.Děkuji dopředu!!!

  • Jana Mojžíšová | 17. 3. 2009 20:54

    Ahoj Pájo, mám tady taky recept na Slavnostní hovězí na víně, kam se přidává brusinkový karamel. Nechci si dělat reklamu, ale taky není špatné :)

  • Pája S | 17. 3. 2009 19:27

    Podle velice podobného receptu jsem nedávno dělala srnčí kýtu.Bylo to vynikající.A takto upravený králík musí být také výborná pochoutka.Jen jsem ke konci nedávala víno,ale trošku brusinek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Uzeniny & mleté maso
Maso Králičí Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Jalovec Králík Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Tymián Uzená slanina Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Arabská rýže

Arabská rýže

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

45 minut
Jablečný bread cake

Jablečný bread cake

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Poslední sledované recepty

175
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
108
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
93
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
78
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
72
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Ušák nevinně na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact