• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ušák nevinně na víně
Napište svůj komentář k receptu

Ušák nevinně na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ušák nevinně na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks králík (porce)
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 6
      dl červené víno 4-6 kvalitní
    • 80
      g uzená slanina
    • 4
      ks šalotka střední (lze nahradit cibulí)
    • tymián
    • 4
      ks jalovec kuličky
    • 8
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list velký
    • sůl
    • vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

1
Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky nakrájíme na osminky, polovinu slaniny na kostičky a nasypeme pod králíka a okolo něj. Vše zalijeme vínem a pokud je králík málo ponořený dolijeme studeným vývarem nebo může být i víc vína - verze pro opilce :) Nesolíme, sůl ušáka zbytečně vysušuje.
2
Po odležení přidáme do marinády sůl, promícháme a tak jak máme nachystáno dáme rovnou přikryté péct. Během pečení porce několikrát zkontrolujeme a otočíme. Marináda se postupně vypéká, ale je jí dost, takže když klesne hladinka tak na poslední centimetr, je králík už většinou měkký.
3
Posledních 5-10 min. dopékáme v odkrytém pekáčku a porce poklademe zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Po vyjmutí z trouby ještě horkého králíka přelejeme trochou červeného vína, které trochu zředí šťávu a již neprohříváme.
4
Jako příloha se osvědčily malé knedlíčky z bramborového těsta naštěné osmaženou slaninou. Není to ani trochu dietní, ale moc dobré :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Mojžíšová | 19. 3. 2009 08:36

    Zdravím, je tady na stránkách v sekci hovězí maso: Slavnostní hovězí na víně http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNMQRPOND3&id_kategorie=JNLMMNO3Ať Vám chutná :)

  • Pája S | 18. 3. 2009 20:16

    Jani,rozhodně ho sem šoupněte.:-D Takové recepty mám ráda .Hovězí na víně dělám,ale brusinkový karamel,to neznám.Děkuji dopředu!!!

  • Jana Mojžíšová | 17. 3. 2009 20:54

    Ahoj Pájo, mám tady taky recept na Slavnostní hovězí na víně, kam se přidává brusinkový karamel. Nechci si dělat reklamu, ale taky není špatné :)

  • Pája S | 17. 3. 2009 19:27

    Podle velice podobného receptu jsem nedávno dělala srnčí kýtu.Bylo to vynikající.A takto upravený králík musí být také výborná pochoutka.Jen jsem ke konci nedávala víno,ale trošku brusinek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí Uzeniny & mleté maso
Maso Králičí Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Jalovec Králík Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Tymián Uzená slanina Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
15
Butter chicken masala
Butter chicken masala

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Ušák nevinně na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact