ml
salsa de chile rojo
(omáčka z červených paprik)
12
ks
tortilla
(z našich surovin)
Postup přípravy receptu
1
Na pánvi v oleji opečeme kuřecí stehna po všech stranách dozlatova. Osolíme, přidáme sekanou cibuli, omáčku z červených paprik, zředíme vodou a přikryté dusíme asi 30 minut, až je maso měkké.
2
Tortilly usmažíme podle receptu na enchiladas a máčíme je v horké omáčce, ze které jsme vyjmuli porce kuřete a uschovali v teple. Namočené tortilly skládáme na sebe – stohujeme je, takto nám vydrží teplé, měkké a zbaví se samy přebytečného tuku a omáčky.
3
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme. Trochu sýra necháme na posypání. Připravíme si tortillu, do středu dáme 2 bohaté lžíce směsi obou sýrů a přeložíme tortillu napůl přes náplň.
4
Enchiladas naaranžujeme do pekáčku nebo zapékací misky tak, že první enchiladu dáme břichem ke kratší straně pekáče, její kraje zatížíme břichem další a tak pokračujeme až je pekáček plný. Na enchiladas nebo podél nich dáme kusy kuřecího masa, zalijeme zbylou omáčkou a trochu posypeme sýrem. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 minut při 200°C. Podáváme v pekáčku.