• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
Napište svůj komentář k receptu

Uruguayský hovězí rib-eye steak

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso (uruguayský rib eye steak)
    • 50
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 2
      g mořská sůl (hrubá)
    • 4
      g pepř celý
    • 500
      g brambory (odrůda ratte)
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jalapeňo paprička (zelená)
    • 2
      ks chilli papričky (mini Rawit)
    • 250
      g datlová rajčátka
    • 4
      ks paprika - bílá
    • 20
      g rukola
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 20
      g rozmarýn (řezaný)
    • 250
      g banánová šalotka
    • 1
      balení slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně prorostlé tukovým mramorováním. Díky svému mramorování je rib eye neuvěřitelně šťavnatý a plný chuti. Uruguayské hovězí je z mladých býků, neobsahuje žádné růstové hormony či anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu. Recept je doplněn mimo jiné dobrou mořskou solí, ratté bramborami, čerstvým avokádem či sojovou omáčkou.
2
**Příprava masa**:
3
Maso omyjte, osušte a rozřízněte po delší straně na dva steaky. Steaky lehce pěstí promačkejte, pokapejte z obou stran 2 lžícemi olivového oleje, na maso položte jednu napůl rozříznutou Jalapenos papričku bez jadýrek a nechte 30 minut odpočívat. Pozor, po manipulaci s Jalapenos papričkou si důkladně omyjte ruce!
4
Poté, co se maso uleží, rozpalte pánev na co nejvyšší teplotu. Pánev nepolévejte olejem, zbytečně se bude vypalovat a stačí olej na samotném steaku! Steaky opečte cca 2,5 minuty* z každé strany a poté vložte na 5 minut* do předehřáté trouby (trouba bude vyhřátá z přípravy brambor).
5
Během přípravy v troubě není třeba steaky obracet. 4-5 minut* stačí k medium, pokud máte raději well done, nechte tam steak 7-8 minut*. Po vyjmutí z trouby nechte steaky na talíři pod pokličkou (z hrnce či pánve) ještě minutu odpočívat, šťáva se rovnoměrně rozloží v těle masa. Steak osolte čerstvě nadrcenou solí (v hmoždíři či mlýnku) a opepřete až při podávání. Podávejte s rozmačkaným avokádem, pečenými brambory a salátem. Chilli papričku Rawit použijte do rozmačkaného avokáda, a/nebo salátu pokud máte rádi ostřejší chuť. Doporučujeme začít s polovinou papričky a potom opatrně přidávat.
6
**Příprava brambor**:
7
Předehřejte troubu na 180-200C. Neoloupané brambory omyjte, rozkrájejte na čtvrtky (menší pouze na polovinu) a napíchněte vidličkou, aby nasály šťávu (do každé brambory 2-3x). Menší šalotky nechte vcelku, větší rozkrojte napůl. Vše dohromady vložte do pekáčku, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem (cca 3 lžíce) a posypte rozmarýnem a nadrobno nasekanou chilli papričkou Rawit. Nechte péct dokud brambory nebudou měkké, tedy cca 45-60 minut* Po upečení dejte brambory do spodního patra a na druhý plech či pekáček dejte dodělat steaky.
8
**Příprava salátu**:
9
Papriky nakrájejte na plátky, přidejte rukolu a rozpůlená rajčátka. Potom všechny ingredience na salát vložte do větší mísy. Pokapte trochou balzamikového octa, olivovým olejem podle chuti a posypte slunečnicovými semínky. Salát připravujte až těsně před podáváním, zachováte tak jeho čerstvost.
10
* Délka pečení je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku
11
(plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy
12
lišit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • slava | 7. 2. 2013 18:00

    proc kupovat uruguayske maso kdyz si mohu koupit vyzrale maso ze skotu aberden angus na vysocine v podnikove prodejne MITROVSKY DVUR

  • Uršula | 1. 2. 2012 09:10

    Stejný recept je také jako video hned na úvodní stránce...máte tam i tu papričku

  • gabule | 1. 2. 2012 06:57

    Neměli byste tip jak vypadá chilli paprička Rewit? Když už se tu o ní píše, kde jí seženu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilované hovězí
Maso Hovězí Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Balzamikový ocet Banánová šalotka Brambory Chilli papričky Datlová rajčátka Hovězí maso Jalapeňo paprička Mořská sůl Olivový olej Paprika - bílá Pepř celý Rozmarýn Rukola Slunečnicová semínka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

81
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Tanečnice StarDance Otáhalová: Po rozchodu s Onderem nový chlap!

Tanečnice StarDance Otáhalová: Po rozchodu s Onderem nový chlap!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact