• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
Napište svůj komentář k receptu

Uruguayský hovězí rib-eye steak

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso (uruguayský rib eye steak)
    • 50
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 2
      g mořská sůl (hrubá)
    • 4
      g pepř celý
    • 500
      g brambory (odrůda ratte)
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jalapeňo paprička (zelená)
    • 2
      ks chilli papričky (mini Rawit)
    • 250
      g datlová rajčátka
    • 4
      ks paprika - bílá
    • 20
      g rukola
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 20
      g rozmarýn (řezaný)
    • 250
      g banánová šalotka
    • 1
      balení slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně prorostlé tukovým mramorováním. Díky svému mramorování je rib eye neuvěřitelně šťavnatý a plný chuti. Uruguayské hovězí je z mladých býků, neobsahuje žádné růstové hormony či anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu. Recept je doplněn mimo jiné dobrou mořskou solí, ratté bramborami, čerstvým avokádem či sojovou omáčkou.
2
**Příprava masa**:
3
Maso omyjte, osušte a rozřízněte po delší straně na dva steaky. Steaky lehce pěstí promačkejte, pokapejte z obou stran 2 lžícemi olivového oleje, na maso položte jednu napůl rozříznutou Jalapenos papričku bez jadýrek a nechte 30 minut odpočívat. Pozor, po manipulaci s Jalapenos papričkou si důkladně omyjte ruce!
4
Poté, co se maso uleží, rozpalte pánev na co nejvyšší teplotu. Pánev nepolévejte olejem, zbytečně se bude vypalovat a stačí olej na samotném steaku! Steaky opečte cca 2,5 minuty* z každé strany a poté vložte na 5 minut* do předehřáté trouby (trouba bude vyhřátá z přípravy brambor).
5
Během přípravy v troubě není třeba steaky obracet. 4-5 minut* stačí k medium, pokud máte raději well done, nechte tam steak 7-8 minut*. Po vyjmutí z trouby nechte steaky na talíři pod pokličkou (z hrnce či pánve) ještě minutu odpočívat, šťáva se rovnoměrně rozloží v těle masa. Steak osolte čerstvě nadrcenou solí (v hmoždíři či mlýnku) a opepřete až při podávání. Podávejte s rozmačkaným avokádem, pečenými brambory a salátem. Chilli papričku Rawit použijte do rozmačkaného avokáda, a/nebo salátu pokud máte rádi ostřejší chuť. Doporučujeme začít s polovinou papričky a potom opatrně přidávat.
6
**Příprava brambor**:
7
Předehřejte troubu na 180-200C. Neoloupané brambory omyjte, rozkrájejte na čtvrtky (menší pouze na polovinu) a napíchněte vidličkou, aby nasály šťávu (do každé brambory 2-3x). Menší šalotky nechte vcelku, větší rozkrojte napůl. Vše dohromady vložte do pekáčku, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem (cca 3 lžíce) a posypte rozmarýnem a nadrobno nasekanou chilli papričkou Rawit. Nechte péct dokud brambory nebudou měkké, tedy cca 45-60 minut* Po upečení dejte brambory do spodního patra a na druhý plech či pekáček dejte dodělat steaky.
8
**Příprava salátu**:
9
Papriky nakrájejte na plátky, přidejte rukolu a rozpůlená rajčátka. Potom všechny ingredience na salát vložte do větší mísy. Pokapte trochou balzamikového octa, olivovým olejem podle chuti a posypte slunečnicovými semínky. Salát připravujte až těsně před podáváním, zachováte tak jeho čerstvost.
10
* Délka pečení je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku
11
(plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy
12
lišit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • slava | 7. 2. 2013 18:00

    proc kupovat uruguayske maso kdyz si mohu koupit vyzrale maso ze skotu aberden angus na vysocine v podnikove prodejne MITROVSKY DVUR

  • Uršula | 1. 2. 2012 09:10

    Stejný recept je také jako video hned na úvodní stránce...máte tam i tu papričku

  • gabule | 1. 2. 2012 06:57

    Neměli byste tip jak vypadá chilli paprička Rewit? Když už se tu o ní píše, kde jí seženu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilované hovězí
Maso Hovězí Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Balzamikový ocet Banánová šalotka Brambory Chilli papričky Datlová rajčátka Hovězí maso Jalapeňo paprička Mořská sůl Olivový olej Paprika - bílá Pepř celý Rozmarýn Rukola Slunečnicová semínka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Americká buchta

Americká buchta

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
77
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
61
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
49
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
42
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Sexy Bendová (51) o hnízdečku na Tenerife: Jdeme do většího! Ale má to háček

Sexy Bendová (51) o hnízdečku na Tenerife: Jdeme do většího! Ale má to háček

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Horoskop na další týden: Koho čeká podraz od nejbližších a kdo vydělá balík?

Další doporučené recepty:

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact