• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
Napište svůj komentář k receptu

Uruguayský hovězí rib-eye steak

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso (uruguayský rib eye steak)
    • 50
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 2
      g mořská sůl (hrubá)
    • 4
      g pepř celý
    • 500
      g brambory (odrůda ratte)
    • 1
      ks avokádo
    • 2
      ks jalapeňo paprička (zelená)
    • 2
      ks chilli papričky (mini Rawit)
    • 250
      g datlová rajčátka
    • 4
      ks paprika - bílá
    • 20
      g rukola
    • 50
      ml balzamikový ocet
    • 20
      g rozmarýn (řezaný)
    • 250
      g banánová šalotka
    • 1
      balení slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

1
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně prorostlé tukovým mramorováním. Díky svému mramorování je rib eye neuvěřitelně šťavnatý a plný chuti. Uruguayské hovězí je z mladých býků, neobsahuje žádné růstové hormony či anabolika a zvířata nebyla dokrmována žádným krmivem živočišného původu. Recept je doplněn mimo jiné dobrou mořskou solí, ratté bramborami, čerstvým avokádem či sojovou omáčkou.
2
**Příprava masa**:
3
Maso omyjte, osušte a rozřízněte po delší straně na dva steaky. Steaky lehce pěstí promačkejte, pokapejte z obou stran 2 lžícemi olivového oleje, na maso položte jednu napůl rozříznutou Jalapenos papričku bez jadýrek a nechte 30 minut odpočívat. Pozor, po manipulaci s Jalapenos papričkou si důkladně omyjte ruce!
4
Poté, co se maso uleží, rozpalte pánev na co nejvyšší teplotu. Pánev nepolévejte olejem, zbytečně se bude vypalovat a stačí olej na samotném steaku! Steaky opečte cca 2,5 minuty* z každé strany a poté vložte na 5 minut* do předehřáté trouby (trouba bude vyhřátá z přípravy brambor).
5
Během přípravy v troubě není třeba steaky obracet. 4-5 minut* stačí k medium, pokud máte raději well done, nechte tam steak 7-8 minut*. Po vyjmutí z trouby nechte steaky na talíři pod pokličkou (z hrnce či pánve) ještě minutu odpočívat, šťáva se rovnoměrně rozloží v těle masa. Steak osolte čerstvě nadrcenou solí (v hmoždíři či mlýnku) a opepřete až při podávání. Podávejte s rozmačkaným avokádem, pečenými brambory a salátem. Chilli papričku Rawit použijte do rozmačkaného avokáda, a/nebo salátu pokud máte rádi ostřejší chuť. Doporučujeme začít s polovinou papričky a potom opatrně přidávat.
6
**Příprava brambor**:
7
Předehřejte troubu na 180-200C. Neoloupané brambory omyjte, rozkrájejte na čtvrtky (menší pouze na polovinu) a napíchněte vidličkou, aby nasály šťávu (do každé brambory 2-3x). Menší šalotky nechte vcelku, větší rozkrojte napůl. Vše dohromady vložte do pekáčku, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem (cca 3 lžíce) a posypte rozmarýnem a nadrobno nasekanou chilli papričkou Rawit. Nechte péct dokud brambory nebudou měkké, tedy cca 45-60 minut* Po upečení dejte brambory do spodního patra a na druhý plech či pekáček dejte dodělat steaky.
8
**Příprava salátu**:
9
Papriky nakrájejte na plátky, přidejte rukolu a rozpůlená rajčátka. Potom všechny ingredience na salát vložte do větší mísy. Pokapte trochou balzamikového octa, olivovým olejem podle chuti a posypte slunečnicovými semínky. Salát připravujte až těsně před podáváním, zachováte tak jeho čerstvost.
10
* Délka pečení je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku
11
(plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy
12
lišit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Rib eye steak se sušenými rajčaty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • slava | 7. 2. 2013 18:00

    proc kupovat uruguayske maso kdyz si mohu koupit vyzrale maso ze skotu aberden angus na vysocine v podnikove prodejne MITROVSKY DVUR

  • Uršula | 1. 2. 2012 09:10

    Stejný recept je také jako video hned na úvodní stránce...máte tam i tu papričku

  • gabule | 1. 2. 2012 06:57

    Neměli byste tip jak vypadá chilli paprička Rewit? Když už se tu o ní píše, kde jí seženu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Grilované hovězí
Maso Hovězí Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Balzamikový ocet Banánová šalotka Brambory Chilli papričky Datlová rajčátka Hovězí maso Jalapeňo paprička Mořská sůl Olivový olej Paprika - bílá Pepř celý Rozmarýn Rukola Slunečnicová semínka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

170
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
58
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
  • Recepty.cz
  • Uruguayský hovězí rib-eye steak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact