• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
Napište svůj komentář k receptu

Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!

autor: Kuchtíci K.K.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      lžička melasa větší
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,50
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce celozrnná mouka
    • 2
      lžíce špaldová mouka /špaldová krupice
    • 0,50
      lžička prášek do perníku
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 1,50
      lžička kakao vždy stoprocentní kakao!!!
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce mléko použít lze i kokosové nebo sojové
    • 1
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde. A hrníček si vybírejte největší co máte. :)
2
Popořadě dáme vše do hrníčku a POŘÁDNĚ zamícháme. Aby po upečení nezbyla dole mouka, doporučuji zamíchat nejprve čajovou lžičkou a poté vidličkou. Hotová směs by měla chutnat jako neupečený perník. Poté to dáme do mikrovlnné trouby a pečeme cca 4 minuty. Doporočuji to vždy zastavit a zkontrolovat, jestli se nespálil.
3
P.S. Poprvé se povést nemusí, ale když ji děláte víckrát, vyklube se moooc dobrá svačinka.
4
JAK SE LIŠÍ OD PŘEDCHOZÍHO PERNÍKU?
5
Jak jste si již určitě všimli, toto je upravený recept, který jsem už stihla vychytat. A to hlavně proto, že v tom starém bylo moc cukru, hodně bílé mouky, špatně a dlouho se míchal a po upečení býval suchý. Toto nové vylepšené složení vše vychytá, a navíc se lépe vyndavá z hrnku, ja příjemě vlahý, ne suchý, má trochu jiné aroma, ale chutí je dost podobný, jen není tak moc sladký.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i cukru)

Lehký tvarohový koláč bez mouky ( i…

Palačinky ze špaldové mouky bez cukru

Palačinky ze špaldové mouky bez cukru

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Cukr Hnědý cukr Kakao Melasa Mléko Panenský olivový olej Prášek do perníku Skořice - mletá Špaldová mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se…
22
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s…
20
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake
17
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s…
17
Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré
Hrášková polévka s…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Nevyžádaná pošta pro pozůstalé Ozzyho Osbournea (†76): Nehty a vlasy údajné dcery! Chtěla DNA test

Nevyžádaná pošta pro pozůstalé Ozzyho Osbournea (†76): Nehty a vlasy údajné dcery! Chtěla DNA test

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

  • Recepty.cz
  • Upravená rychlá buchta - méně cukru a bílé mouky!!!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact