Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.Celková hmotnost chleba je cca 1 kg.
Tehle chleba je nejlepší! Už jsem vyzkoušela řadu receptů, ale tenhle nám nejvíc chutná, vždy se povede a vydrží (pokud se hned nesní) dlouho. Teď experimuntuji s moukou. Mouka by měla být co nejkvalitnější. Dala jsem 2 hrnky pšeničné bílé, celozrnné žitné a 1 hrnek špaldové. Také jsem přidala semínka dýňová, lněná, slunečnicová a trochu sezamová. Volba programu je 2-celozrnný větší, tmavý.
Moc nám chutnal, je jednoduchý, nemusí se nic vážit, použila jsem odměrky k pekárně. Po upečení je křupavý, když se dá do mikrovlného sáčku, tak kůrka změkne. Snědl se hned.
Jarka O.
|26. 3. 2011 20:41
Rozhodně odměrku. Mám vyzkoušeno několikrát. Vlastně u všech receptů k pekárně se používá odměrka jako míra pro hrnek ;-)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký hrnek používáte. Jestli 250 ml, nebo odměrku která je u každé pekárny. Děkuji Katka ;-)
Jana Sochová
|10. 9. 2010 12:42
Výborný, připomněl mi chuť bulharského chleba.
Iveta Janatová
|2. 12. 2009 21:47
Je opravdu vynikající.Obrázek jsem přidala.
Jarka O.
|17. 11. 2009 15:43
Není mokrý, utěrka je z přírodního materiálu (len, bavlna), který pojme případnou nadbytečnou vlhkost. Peču chleba vždy večer, ráno je zchladlý, ale křupavý, jako by byl docela čerstvý. Zchladlý chléb už ale dávám do mikrotenu, aby zbytečně neosychal.
Iveta Janatová
|17. 11. 2009 15:38
Je krásně nadýchaný a dobrý.Jarka O.::chtěla bych se zeptat,není mokrý ,když ho zabalíš po upečení do utěrky???Já nechávám zchladnout na mřížce a je v pohodě.
venyss venyss
|21. 10. 2009 10:43
Jarko, děkuji za tip.:-)
Jarka O.
|20. 10. 2009 19:02
Venyss, já chléb po vyndání z pekárny zabalím do utěrky, nechám ho v ní zcela vychladnout a pak uchovávám v mikrotenu, aby neosychal. Z utěrky je křupavý, po vyjmutí z mikrotenu krásně zvláční.
venyss venyss
|20. 10. 2009 08:59
Musím dát také za 1. Jen bych se chtěla zeptat, jestli by mi někdo neporadil,jak docílit toho,aby celá ta kůrka neztvrdla. Stane se mi to pokaždé u jakéhokoliv chleba. Když ho vyndám z pekárny,tak ho položím na utěrku,nechám vystydnout a dam do papírového pytlíku...
Veronika Hlušková
|13. 10. 2009 13:00
Úplně obyčejný? Je skvělý. Dělám ho snad denně, moje rodina už jiný nechce. Je snadný, rychlý a vynikající. A není nad to si ho udělat pěkně čerstvý na ráno. Má fakt vynikající chuť. Dala jsem recept své kamarádce, a i tam měl veliký úspěch.Celá rodina Vám dáváme za jedna.
Marcela Fischerová
|22. 3. 2009 10:32
Chleba je výborný, hodně připomíná chléb toustový.
Hana Belšánová
|17. 3. 2009 07:31
Vyzkoušela jsem spoustu receptů,většinou s úspěchem ,ale zatím u mě vede tento jednoduchý recept kterému dávám 1.Míchám různé druhy mouky,ale tak,abych měla vždy alespoň 2 hrnky mouky hladké pšeničné.
Jaroslava Caler
|26. 1. 2009 04:49
Vyzkousela jsem tady kde co, ale tento chleba skutecne pise - rodina se jim malem zadusila:-)Davam 1*
Vlaďka Daranská
|13. 11. 2008 08:30
Zdenku,určitě to vadit nebude...Také jsem ho pekla bez použití pekárny a dopadl dobře.Je třeba,aby se těsto dobře vypracovalo...takže hnětení nejméně dvakrát (já hnětu těsto na chleba cca 20 min., má to dobrý výsledek.Tak přeju hodně zdaru!;-)
Zdenek Moravec
|13. 11. 2008 08:03
No kdyz to tady tak ctu tak mam sto chuti to vyzkouset.Nemam ovsem pekarnu.Nebude vadit kdyz to smicham a dam pect do trouby? Diky Zdenek
Petr Šmíd
|3. 9. 2008 21:52
Tento chleba je daleko nejlepší,nejchutnější a hlavně vždy se podaří! A to je možno přidávat semínka: slunečnice,lnu,tykve,sezamu... a pro ozváštnění i třeba 1/4 hrnku kukuřičné krupice. Zasloužená jednička
Iveta Odvárková
|18. 3. 2008 10:08
Milé holky, ženy, dámy, dívky .... :-) Dnes je to týden, co jsem si pořídila pekárnu. Pekla jsem už 7 chlebů, z toho třikrát tento. Je skvělý, povedl se mi vždy, "prokládám" jím méně zdařilé bochníky. :-) První chleba byl podle nějakého divného receptu (nebyl to recept z tohoto webu) a dopadl špatně, uprostřed se hodně propadl. Teď už vím, čím to asi bylo a jak má těsto vypadat, aby se to nestalo. Přesto jsem ani ten první bochník - paskvil - nevyhodila. Usušila jsem ho, nastrouhala na robotu a použila na zahuštění guláše. :-) Tento "úplně obyčejný hrnkový chleba" ale v guláši nikdy neskončí, je to osvědčený recept, řadím ho mezi tutovky. Jo a klikám na jedničku na stupnici pod receptem.
Alena B
|19. 1. 2008 15:10
Já dávám 1 hrnek vody a ¨1 hrnek piva a 1 lžičku vegety.Je také dobrý nám také chutná
Věra Novotná
|11. 1. 2008 16:35
Tento chlebík peču nejčastěji. Chci vyzkoušet všechny recepty co mám, proto peču jeden nový recept, pak zase tento a tak to opakuju. Opravdu je výborný.
Věra Novotná
|11. 1. 2008 16:34
Tento chlebík peču nejčastěji. Chci vyzkoušet všechny recepty co mám, proto peču jeden nový recept, pak zase tento a tak to opakuju. Opravdu je výborný.
Hospodyňka
|6. 8. 2007 11:40
Vybrala jsem si tento chlebíček jako premiéru a ta se povedla. Chuťově vynikající! Ale přisypala jsem trošku mouky. Žitnou mouku jsem sehala pouze Bio, celozrnnou jemně mletou. Už jsem foukla receptu jedničku... Domácí chleba bude teď náš hit, to je už je jasný!
Lenka Zavřelová
|7. 7. 2007 14:37
Už jsme zkoušeli hodně chlebíků, ale bohužel žádný nebyl tak vynikající, jako chléb z krabic-sypká směs. Ty jsou fakt vláčné, pórovité, měkkoučké a nedrobí se ani 3. den. Má někdo fígl, co bylo utajeno v obsahu na krabici? Manžel vykoumal pekařský enzym, ale nevím, zda se dá sehnat..... Momentálně máme zaděláno na chlebový kvásek, tak že by konečně??
Anonym
|1. 7. 2007 07:24
Tento chléb je opravdu výborný. Stojí za to ho skusit upéct.
Tereza Roubíčková
|27. 5. 2007 12:44
ahoj, chléb je vynikající, jen jsem si musela upravit poměr mouky....jinak se mi propadal
Pavla Opravilová
|26. 2. 2007 11:13
Tento chlebík je výtečný, ale hlavně rychlý a jednoduchý. Všem, kteří začínají s domácí pekárnou, stejně jako já, doporučuji. Úspěch bude zaručen!
Lenka TP
|8. 2. 2007 20:20
tento chleba je sice jednoduchý, ale mě se nepovedl vznikla mi ohromná tvrdá koule, ale nevzdámvám to příště ho zkusím znovu
Iva Adamová
|17. 1. 2007 19:27
Tento recept je fakt super - není náročny, ale je hlavně strašně dobrý. Všem doporučuji.
jana davidkova
|11. 1. 2007 14:45
Martina KrchnavaKdyž sem si ji já koupila na Slovensku se to před 3.roky jmenovalo Automat na pečenie chleba značka optimum CH-9000.Stále ji mám a perfektnípeču skoro denně a bez poruchy.Slyšela jsem,žev tom někdo pekl sekanou.Kdo ví víc napište.Děkuji.
Katka Rundová
|2. 11. 2006 10:29
Výborný. Navíc se nemusím zdržovat s vážením. Během 2 dnů jsem ho dělala 3x. Výborné je i místo 1 hrnku pšeničné hladké mouky dát celozrnnou. Konzistence zůstane a chuťově je ještě lepší. Jen více takových receptů.
Jaroslava Oumarová
|16. 10. 2006 12:00
Vynikající chlebík!!! Za 1*.
Zdena
|10. 10. 2006 19:21
Martina, i na Slovensku je to rozšírené a moc, veď je dostať hocikde, len sa treba opýtať.
Martina Krchnava
|10. 10. 2006 12:37
Ja by som chcela vedet co je to ta domaca pekarna. Tu na Slovensku to asi nieje moc rozsirene. Kde sa to da zohnat a co to stoji? Dakujem za odpoved pokial mozno na email.
IVANA SEDOVA
|6. 10. 2006 10:21
SUPER...JAKO VŽDY OD VÁS VYNIKAJÍCÍ...MYSLÍM,ŽE TENTO U NÁS POVEDE...JE KRÁSNĚ MĚKKÝ,NADÝCHANÝ A OPRAVDU RYCHLOVKA...DĚKUJI ...
Iva Hoffmanová
|4. 10. 2006 19:50
upečen, lehce vychladnutý snězen do posledního drobku. Úplně jednoduchý a dobrý, pekla už jsem dvakrát, z toho druhého kousek zbyl a ještě třetí den moc dobrý.