• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Úplně obyčejný hrnkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Úplně obyčejný hrnkový chleba

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 55
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 2
      hrnek žitná chlebová mouka
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.Celková hmotnost chleba je cca 1 kg.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Obyčejný chléb se zrníčky

Obyčejný chléb se zrníčky

Hrnkový perník

Hrnkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vasax | 18. 2. 2025 11:08

    super uz delam jen tento recept :)

  • Irena Kolac | 1. 4. 2012 17:22

    Tehle chleba je nejlepší! Už jsem vyzkoušela řadu receptů, ale tenhle nám nejvíc chutná, vždy se povede a vydrží (pokud se hned nesní) dlouho. Teď experimuntuji s moukou. Mouka by měla být co nejkvalitnější. Dala jsem 2 hrnky pšeničné bílé, celozrnné žitné a 1 hrnek špaldové. Také jsem přidala semínka dýňová, lněná, slunečnicová a trochu sezamová. Volba programu je 2-celozrnný větší, tmavý.

  • Irena Kolac | 21. 1. 2012 12:48

    Moc nám chutnal, je jednoduchý, nemusí se nic vážit, použila jsem odměrky k pekárně. Po upečení je křupavý, když se dá do mikrovlného sáčku, tak kůrka změkne. Snědl se hned.

  • Jarka O. | 26. 3. 2011 20:41

    Rozhodně odměrku. Mám vyzkoušeno několikrát. Vlastně u všech receptů k pekárně se používá odměrka jako míra pro hrnek ;-)

  • kapi | 26. 3. 2011 19:30

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký hrnek používáte. Jestli 250 ml, nebo odměrku která je u každé pekárny. Děkuji Katka ;-)

  • Jana Sochová | 10. 9. 2010 12:42

    Výborný, připomněl mi chuť bulharského chleba.

  • Iveta Janatová | 2. 12. 2009 21:47

    Je opravdu vynikající.Obrázek jsem přidala.

  • Jarka O. | 17. 11. 2009 15:43

    Není mokrý, utěrka je z přírodního materiálu (len, bavlna), který pojme případnou nadbytečnou vlhkost. Peču chleba vždy večer, ráno je zchladlý, ale křupavý, jako by byl docela čerstvý. Zchladlý chléb už ale dávám do mikrotenu, aby zbytečně neosychal.

  • Iveta Janatová | 17. 11. 2009 15:38

    Je krásně nadýchaný a dobrý.Jarka O.::chtěla bych se zeptat,není mokrý ,když ho zabalíš po upečení do utěrky???Já nechávám zchladnout na mřížce a je v pohodě.

  • venyss venyss | 21. 10. 2009 10:43

    Jarko, děkuji za tip.:-)

  • Jarka O. | 20. 10. 2009 19:02

    Venyss, já chléb po vyndání z pekárny zabalím do utěrky, nechám ho v ní zcela vychladnout a pak uchovávám v mikrotenu, aby neosychal. Z utěrky je křupavý, po vyjmutí z mikrotenu krásně zvláční.

  • venyss venyss | 20. 10. 2009 08:59

    Musím dát také za 1. Jen bych se chtěla zeptat, jestli by mi někdo neporadil,jak docílit toho,aby celá ta kůrka neztvrdla. Stane se mi to pokaždé u jakéhokoliv chleba. Když ho vyndám z pekárny,tak ho položím na utěrku,nechám vystydnout a dam do papírového pytlíku...

  • Veronika Hlušková | 13. 10. 2009 13:00

    Úplně obyčejný? Je skvělý. Dělám ho snad denně, moje rodina už jiný nechce. Je snadný, rychlý a vynikající. A není nad to si ho udělat pěkně čerstvý na ráno. Má fakt vynikající chuť. Dala jsem recept své kamarádce, a i tam měl veliký úspěch.Celá rodina Vám dáváme za jedna.

  • Marcela Fischerová | 22. 3. 2009 10:32

    Chleba je výborný, hodně připomíná chléb toustový.

  • Hana Belšánová | 17. 3. 2009 07:31

    Vyzkoušela jsem spoustu receptů,většinou s úspěchem ,ale zatím u mě vede tento jednoduchý recept kterému dávám 1.Míchám různé druhy mouky,ale tak,abych měla vždy alespoň 2 hrnky mouky hladké pšeničné.

  • Jaroslava Caler | 26. 1. 2009 04:49

    Vyzkousela jsem tady kde co, ale tento chleba skutecne pise - rodina se jim malem zadusila:-)Davam 1*

  • Vlaďka Daranská | 13. 11. 2008 08:30

    Zdenku,určitě to vadit nebude...Také jsem ho pekla bez použití pekárny a dopadl dobře.Je třeba,aby se těsto dobře vypracovalo...takže hnětení nejméně dvakrát (já hnětu těsto na chleba cca 20 min., má to dobrý výsledek.Tak přeju hodně zdaru!;-)

  • Zdenek Moravec | 13. 11. 2008 08:03

    No kdyz to tady tak ctu tak mam sto chuti to vyzkouset.Nemam ovsem pekarnu.Nebude vadit kdyz to smicham a dam pect do trouby? Diky Zdenek

  • Petr Šmíd | 3. 9. 2008 21:52

    Tento chleba je daleko nejlepší,nejchutnější a hlavně vždy se podaří! A to je možno přidávat semínka: slunečnice,lnu,tykve,sezamu... a pro ozváštnění i třeba 1/4 hrnku kukuřičné krupice. Zasloužená jednička

  • Iveta Odvárková | 18. 3. 2008 10:08

    Milé holky, ženy, dámy, dívky .... :-) Dnes je to týden, co jsem si pořídila pekárnu. Pekla jsem už 7 chlebů, z toho třikrát tento. Je skvělý, povedl se mi vždy, "prokládám" jím méně zdařilé bochníky. :-) První chleba byl podle nějakého divného receptu (nebyl to recept z tohoto webu) a dopadl špatně, uprostřed se hodně propadl. Teď už vím, čím to asi bylo a jak má těsto vypadat, aby se to nestalo. Přesto jsem ani ten první bochník - paskvil - nevyhodila. Usušila jsem ho, nastrouhala na robotu a použila na zahuštění guláše. :-) Tento "úplně obyčejný hrnkový chleba" ale v guláši nikdy neskončí, je to osvědčený recept, řadím ho mezi tutovky. Jo a klikám na jedničku na stupnici pod receptem.

  • Alena B | 19. 1. 2008 15:10

    Já dávám 1 hrnek vody a ¨1 hrnek piva a 1 lžičku vegety.Je také dobrý nám také chutná

  • Věra Novotná | 11. 1. 2008 16:35

    Tento chlebík peču nejčastěji. Chci vyzkoušet všechny recepty co mám, proto peču jeden nový recept, pak zase tento a tak to opakuju. Opravdu je výborný.

  • Věra Novotná | 11. 1. 2008 16:34

    Tento chlebík peču nejčastěji. Chci vyzkoušet všechny recepty co mám, proto peču jeden nový recept, pak zase tento a tak to opakuju. Opravdu je výborný.

  • Hospodyňka | 6. 8. 2007 11:40

    Vybrala jsem si tento chlebíček jako premiéru a ta se povedla. Chuťově vynikající! Ale přisypala jsem trošku mouky. Žitnou mouku jsem sehala pouze Bio, celozrnnou jemně mletou. Už jsem foukla receptu jedničku... Domácí chleba bude teď náš hit, to je už je jasný!

  • Lenka Zavřelová | 7. 7. 2007 14:37

    Už jsme zkoušeli hodně chlebíků, ale bohužel žádný nebyl tak vynikající, jako chléb z krabic-sypká směs. Ty jsou fakt vláčné, pórovité, měkkoučké a nedrobí se ani 3. den. Má někdo fígl, co bylo utajeno v obsahu na krabici? Manžel vykoumal pekařský enzym, ale nevím, zda se dá sehnat..... Momentálně máme zaděláno na chlebový kvásek, tak že by konečně??

  • Anonym | 1. 7. 2007 07:24

    Tento chléb je opravdu výborný. Stojí za to ho skusit upéct.

  • Tereza Roubíčková | 27. 5. 2007 12:44

    ahoj, chléb je vynikající, jen jsem si musela upravit poměr mouky....jinak se mi propadal

  • Pavla Opravilová | 26. 2. 2007 11:13

    Tento chlebík je výtečný, ale hlavně rychlý a jednoduchý. Všem, kteří začínají s domácí pekárnou, stejně jako já, doporučuji. Úspěch bude zaručen!

  • Lenka TP | 8. 2. 2007 20:20

    tento chleba je sice jednoduchý, ale mě se nepovedl vznikla mi ohromná tvrdá koule, ale nevzdámvám to příště ho zkusím znovu

  • Iva Adamová | 17. 1. 2007 19:27

    Tento recept je fakt super - není náročny, ale je hlavně strašně dobrý. Všem doporučuji.

  • jana davidkova | 11. 1. 2007 14:45

    Martina KrchnavaKdyž sem si ji já koupila na Slovensku se to před 3.roky jmenovalo Automat na pečenie chleba značka optimum CH-9000.Stále ji mám a perfektnípeču skoro denně a bez poruchy.Slyšela jsem,žev tom někdo pekl sekanou.Kdo ví víc napište.Děkuji.

  • Katka Rundová | 2. 11. 2006 10:29

    Výborný. Navíc se nemusím zdržovat s vážením. Během 2 dnů jsem ho dělala 3x. Výborné je i místo 1 hrnku pšeničné hladké mouky dát celozrnnou. Konzistence zůstane a chuťově je ještě lepší. Jen více takových receptů.

  • Jaroslava Oumarová | 16. 10. 2006 12:00

    Vynikající chlebík!!! Za 1*.

  • Zdena | 10. 10. 2006 19:21

    Martina, i na Slovensku je to rozšírené a moc, veď je dostať hocikde, len sa treba opýtať.

  • Martina Krchnava | 10. 10. 2006 12:37

    Ja by som chcela vedet co je to ta domaca pekarna. Tu na Slovensku to asi nieje moc rozsirene. Kde sa to da zohnat a co to stoji? Dakujem za odpoved pokial mozno na email.

  • IVANA SEDOVA | 6. 10. 2006 10:21

    SUPER...JAKO VŽDY OD VÁS VYNIKAJÍCÍ...MYSLÍM,ŽE TENTO U NÁS POVEDE...JE KRÁSNĚ MĚKKÝ,NADÝCHANÝ A OPRAVDU RYCHLOVKA...DĚKUJI ...

  • Iva Hoffmanová | 4. 10. 2006 19:50

    upečen, lehce vychladnutý snězen do posledního drobku. Úplně jednoduchý a dobrý, pekla už jsem dvakrát, z toho druhého kousek zbyl a ještě třetí den moc dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Ocet Rostlinný olej Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
22
Máslové řízky
Máslové řízky
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché těsto na ovocné…
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
  • Recepty.cz
  • Úplně obyčejný hrnkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact