• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
5fotografií
Nahrát fotku
 

Toto univerzální těsto se hodí na sladké i slané pečivo. Příprava je velmi jednoduchá. Použít ho můžete na pirožky, záviny a další drobné pečivo.

Suroviny

1 porce
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 200
      g máslo
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku a trochu soli smíchejte do těsta a vypracujte v rukách. Do sladké varianty můžete přidat trochu moučkového cukru.
2
Následně těsto důkladně propracujte a vyválejte do tloušťky 3 milimetrů. Pak si těsto rozdělte na několik dílů, podle toho, jak potřebujete. U tohoto receptu se těsto rozdělí na 12 zhruba pěticentimetrových čtverců, jejichž kraje potřete rozšlehaným vejcem.

RADA: Jak na snadné válení těsta?

3
Lze je naplnit nastrouhanými jablky s cukrem, skořicí, případně ořechy a pokapané citrónovou šťávou. Pokud chcete ušetřit ještě více času, můžete dovnitř dát místo strouhaných jablek zavařeninu. Protilehlé roky pak spojte a upevněte například vidličkou.
4
Z těsta lze vykrajovat i kolečka, které také potřete rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem a solí.
5
Váš výtvor pak vložte na pekáč s pečícím papírem a pečte na 170 °C dozlatova zhruba 12 až 17 minut. TIP: Slaná kolečka můžete ještě pak rozříznout a naplnit pomazánkou nebo paštikou a servírovat jako malé jednohubky.

RADA: Podívejte se na další recepty na těsto na pečení.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Bramborové placky

Bramborové placky

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

157
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
84
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
80
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
61
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
49
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový korpus
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Univerzální jednoduché těsto na ovocné…
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact