• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na dort
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální těsto na dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální těsto na dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml voda
    • 100
      g rostlinný olej
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Z bílků vyšleháme sníh a dáme stranou. Do mísy dáme žloutky a šleháme, postupně sypeme cukr, pak dáme olej, vodu. Prášek do pečiva smícháme s moukou a pomalu sypeme a mícháme. Nakonec dáme sníh.
2
Těsto dáme do vymazané formy a vysypeme hrubou moukou. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, když je povrch červený stáhneme troubu na 150 °C a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Univerzální těsto na sladké i slané pečivo

Univerzální těsto na sladké i slané…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monudostal | 10. 4. 2016 20:10

    Nejlepší piškot jaký jsem kdy dělala,peču často a většinou stále stejné recepty dokola.. proto jsem zkusila tento recept a měl obrovský úspěch.. VÝBORNÝ..

  • Lůca | 9. 3. 2016 17:32

    No já jsem ho chtěla vyzkoušet, jenomže váha mi navážila špatně cukr asi o 30dkg víc, tak jsem sama zvědavá jak to dopadne. Moje se vybila, tak jsem si půjčila od sousedů.... Snad to projde a nebudu muset dělat znova...

  • indianek | 19. 10. 2015 22:27

    Vzdy jsem mela problemy s dortovym korpusem. Zkusila jsem tento recept a vysledek byl vyborny. Musi se ale hezky slehat zloutky s cukrem electryckyma metlama aspon 10 minut. Jinak se dort nezveda. A bilky se musi take dobre naslehat, aspon 3 minuty. A potom stridave pridavat do naslehanych zloutku na trikrat mouku a naslehany bilek.

  • Blanka | 23. 9. 2015 19:27

    Slehat elektrickyma metlama aspon 10 minut.Na tom moc zalezi, aby se utvorila nadychana pena ze zloutku a cukru.

  • pepinka | 25. 11. 2014 17:12

    Užo nic si s toho neděle já ne vm co říct podle me jsi skvělá že vůbec vařiš ;-)

  • Pepinka | 25. 11. 2014 17:09

    Já mám teprve 11 a už vařim je to něco co mně strašně baví <3 :-P všem to moc chutná a v budoucnu budu cukrářka :-\ tak přijďte dorty pro rodinu dělám normálně PS: zkuste recept na mafiny <3 <:-) is got

  • Mr.Dy | 5. 10. 2014 16:42

    Mohl by me nekdo poradit, v zivote jsem nedelal dort, tohle bude muj prvni, chtel bych se zeptat, pri slehani vajicek s cukrem, jak dlouho se o musi slehat, do nejake peny nebo proste aby byl cukr rozslehan? Potom postupne prilevat olej, postupne vodu? Nebo muzu naraz? Dekuji :-[

  • martina | 22. 8. 2013 21:27

    Super recept,mám hodně napečeno,ale tenhle recept vážně nemá chybu.Jiný už dělat nebudu.

  • Johana | 25. 7. 2013 16:30

    Myslíte, že by z tohoto těsta šel udělat tenhle dort - http://data.whicdn.com/images/59939790/large.jpg ? Nebo je lepší nějaké tužší těsto? Díky za odpověď

  • Bopik | 16. 5. 2013 11:19

    Jiný korpus už nedělám. Akorát obarvím půlku kakaem, pro efekt mramorování :)

  • Lucie | 3. 5. 2013 23:41

    Těsto výrobné, vláčné, moc se povedlo :-) Pekla jsem na pečícím papíru a super. Palec nahoru

  • Aneta | 28. 8. 2012 14:02

    Toho rostlinného oleje tam má být 100 ml ??

  • Anna | 3. 8. 2012 13:40

    Na dobu pečení jednoduchý trik. Píchněte do těsta špejlí, pokud vám na špejli nezůstane nalepené těsto máte hotovo. :) Jinak těsto suprový, ještě jsem ho nechutnala, ale teď ho peču a vypadá to skvěle. :)

  • weryway | 18. 4. 2012 16:11

    tak to ses pekna krava :-D

  • slecnasarinka | 16. 9. 2011 14:29

    kolik je 10g rostlinného oleje??

  • Veronika | 29. 8. 2011 15:55

    Jak dlouho se má péct?peču poprvé,neodhadnu to

  • weryway
    weryway | 18. 3. 2011 18:14

    PROSÍM vás uvádějte dobu pečení protože pro amatéry jako jsem je to pak docela problém...děkuji :)

  • Nolmendil | 24. 12. 2010 02:07

    Není tam toho cukru nějak moc???

  • Petule B. | 27. 3. 2010 10:25

    Děkuji za tipy na krémy... a musím mooocinky pochválit tento korpus, je fakt výborný, krásně mi šel rozříznout na 3x, jiný už dělat nebudu. Nezkoušel jste někdo přidat do těsta kakao a udělat korpus hnědý? Myslím, že by to v pohodě, šlo, že?

  • Pája S | 25. 3. 2010 07:17

    Taky si ohřeji :-)),nám nejvíc chutná ten co mám u metrovky.Je to prakticky moučná kaše vyšlehaná s máslem a nebo pařížský kakaový u rolády,ten je jak pařížská šlehačka :http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQJOQMPMH&id_kategorie=JNLQCOO5 nebo http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQQRINPNJ&id_kategorie=JNLQCOO5 stačí si vybrat:-)

  • Simča Sládková | 25. 3. 2010 00:51

    No jestli si ohu "přihřát polívčičku, tak já mám vyzkoušený "Vařený krém do cukroví a řezů", který je tady: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOHRJPDPQ5&id_kategorie=JNLQIRH5

  • Petule B. | 24. 3. 2010 22:49

    Poraďte mi prosím, prosím, nějaký dobrý a ověřený recept na světlý krém. Děkuju! :-)

  • Danka Snášelová | 3. 2. 2009 22:11

    Katko, doporučuji vyzkoušet výborný recept Dortový korpus pro začátečníky. Název stačí zadat do vyhledávače. Autorka receptu popsala bezva postup přípravy = různé rady a vychytávky, které jsou k nezaplacení.

  • Katka V. | 1. 2. 2009 13:01

    Děkuji za radu - těsto se povedlo a je výborné. Dávám za 1 :)

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 08:42

    Rum se do těsta přidává podle chuti (cca 1 polévková lžíce). Přidejte ho do vyšlehaných žloutků - nejdřív do nich zašlehejte olej, pak vodu a nakonec rum.

  • Katka Vrabcova | 20. 1. 2009 19:03

    V ingrediencích je uveden rum, ale v postupu není... kolik se ho tam - a kdy - má dát? Děkuji

  • trixie Oldmannová | 15. 1. 2009 21:38

    Nejprve to nevypadalo nějak dobře, ta voda a olej.. ale teď mi na stole leží krásně vyskočený korpus. Výborné. děkuji za recept

  • Barbora B. | 6. 8. 2008 22:32

    Vyborny recept, pridala som este kakao a naplnila Lahodnym cokoladovym kremom na dorty, bolo to perfektne a deti boli nadsene!

  • Vlasta Spoustová | 13. 4. 2008 20:50

    Dávám za 1, těsto výborné . Díky za recept

  • Katus | 29. 3. 2008 10:53

    Milá Haničko, tento korpus je ten nejlepší jaký jsem kdy dělala. Všechny moje kamarádky chtějí recept. Tak se nám zalíbil, že jsem upekla dva a nezbylo!!! Zkoušela jsem do těsta přidat kakao a udělat jeden tmavý, ale nebyl tak výborný jako světlý. Prostě super!

  • Petra | 5. 7. 2007 09:54

    Je to nejlepší dort co jsem kdy jedla. Už nepeču žádný jiný

  • Laďka | 21. 6. 2007 08:57

    Hani, korpus se opravdu vydařil, je vynikající! Vláčný, pevný, chuťový výborný, opravdu skvělé těsto. Myslím, že bude chutnat s jakoukoli náplní. Dnes ho dozdobím, zítra dám oslavencům a uvidíme reakce. Věřím, že bude moc chutnat.

  • LENKA | 17. 2. 2007 16:35

    Děkuji dort jsem rozkrojila 2krát všichni mě chvalili jeden díl jsedm naplnila uvařeným slazeným mlékem který se 2 hod.vaří v konzervě a pak jse vychladlý vyšlehá s pulkou másla a herya druhý díl jsem natřela šlehačkou s ananasem dort jsem rozkrala na pul a pulky jsem otočila vznikl z toho motýl tykadla jsem udělala ze slámek

  • HANKA | 29. 7. 2006 18:12

    Dobrý krém-vyšleháte 1 šlehačku se ztužovačem a vanilkovým cukrem,když je šlehačka tuhá , tak pomalu vmýcháme 2 zakysané smetany.Jestli to máte správně ,hned je to tuhé, natřete na upečený dort (plech)ozdobíte ovocem a pokapete rozpuštěnou čokoládou.

  • Míla Strnadová | 28. 1. 2006 14:23

    Těsto je dobré, akorát mi vyskočíl střed,ale i s tím jsem si poradila, takže příště spíše až budu míti těsto ve formě, tak ho více nahrnu od středu ke krajům, opravdu, dobře se rozkrajuje, nedrolí se, zařadím ho mezi své recepty

  • Barbora Polakova | 3. 1. 2006 00:00

    je vazne velmi dobry!!!Dal sa krasne rozkrojit na 3 casti, vobec sa netrusil a neni suchy.Je vynikajuci!!

  • Alík | 6. 3. 2005 18:51

    Těsto vynikající, přidala jsem k mouce ještě vanilkový pudink a dala jsem celý prášek do pečiva. Upekla na velkém plechu, navrch ušlehala 2 šlehačky se ztužovačem a na ní porůznu položila na čtvrtky rozkrájené rozmrzlé jahody. Tedy fakt mňamozní!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Univerzální těsto na dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact