děkuji za úžasný recept na dortové těsto. Dlouho jsme váhala, zda se mám do této kategorie vaření pustit, ale nakonec se vše vydařilo a to díky vám :-)
Komu nedojde, že těsto NA BUCHTY A DORTY není na plněné kynuté buchy, asi neumí číst ;-) My doma říkáme buchta všemu litému na plech... a vlastně by mě ani nenapadlo, že to někdo neví, protože to říkají snad všichni a ještě jsem se nesetkala s tím, že by to někdo neznal... jinak děkuji za recept, zítra máme oslavu, tak dneska musím upéct dort... ingredience mám, tak odpoledne jdu na to... dík!
Když dělám dort potřebuji krému víc, ale normálně používám na půl litr mléka dva pudinky nejlépy vanilkový od dr. Oetkera rozmíchám do studeného mléka osaladím podle chuti, uvařím, nejlepší je ve vodní lázni za stálého míchání vychladit- odstavím přendám do mísy a občas promíchnu, aby se neudělal škraloup ale aby byl jakoby mazlavý pak všlehám změklé máslo a dochutím rumem. Krém můžete udělat jaký chcete variací se nabízí mnoho např. světlé těsto na plechu na 6 pruhů krájet v širším díle plechu, předchozí krém, marmeláda-meruňková. Plát překrojím v po déce v půli namažu marm., krémem na 3x vrstvení, omažu boky, osypu kokosem nahoru po obvodu z krému bobky mezi ně nasekaný ananas a zajít žlutou želetinou- ananasové řezy atd.
Jasně, já taky doma peču "buchtu" a nikoliv "řezy". A to těsto vypadá dobře, ta univerzálnost se mi líbí. Jen se mi zdá množství ingrediencí ve vanilkovém krému trochu brutální, fakt 3/4 kg tuku??? (1 ztužený, 2 másla...)
O.K. asi to až doslova a do písmene na buchty jako takové není, ale problém vznikl u mých dětí vždy potvory křičí mami upeč buchtu a ne řezy nebo koláč, tak to tak nějak zdomácnělo ten pojem buchty, že ať peču cokoli je to buď dort nebo buchta. Mám skvělý recept na medovník, taky super buchta není rozeznat od marlenky, chráním si ho, ale tohle je tak super server, že hned jak budu mít chvíli čas ho vypíšu. Autor receptu
Nebudeme slovíčkařit, vyzkoušela jsem, protože je to rychlé, levné, žádná suchota a přidala do oblíbených a hodnotím 1.
Za slovo opravdu, které jsem použila 3x, se omlouvám, ale odeslala jsem to bez kontroly. Dobře mi tak :)))
O klasickém plnění buchet "Honzovských" v receptu není opravdu ani zmínka, tak to slovíčkaření je opravdu zbytečné. Těsto jsem hned o víkendu zkoušela a je opravdu moc chutné. Já osobně moc děkuji za recept.
Jako univerzální těsto na buchty bych hodnotila za 5 a proto nehodnotím, těsto na řezy dobré.
Teda Sabino, i když jsem znovu důkladně četla, tak stále vidím jen řezy. Svou připomínkou jsem měla na mysli, že kdyby někdo z tohoto těsta chtěl udělat buchty ( a název k tomu vybízí) tak by asi nepochodil.
Barčo, autorka myslela slovem "buchty" různé druhy řezů. Ono to chce důkladně číst a pak je to jasné.
Toto testo na buchty? To snad ne, buchty zasadne kynuté, jinak to nejsou buchty. Na dort jistě, je to skoro klasické třené.