• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální piškot

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální piškot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce fruktopur (ovocný cukr)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků (těsto můžeme obarvit kakaem). Pečeme v kulaté dortové formě. Upečené můžeme potřít dia marmeládou, krémem, polít čokoládou... nebo můžeme ještě před upečením poklást ovocem (jahody, třešně, rybíz...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 5. 2007 17:43

    Děkuji za pomoc. Těsto je zadělané dobře, i v troubě vypadá krásně, pouze po vytažení udělá hrc. Chuť dobrá, ale vzhledově pevnost Bojárd. Příště ho tedy dám do vyhřáté trouby a budu péct při vyšší teplotě.

  • Majka Rončáková | 4. 5. 2007 13:18

    Ja to dělám tak, že na 1 vejce dávám 5 dkg cukru a 5 dkg mouky.Má to od moji babičky.

  • Hedvika | 4. 5. 2007 12:04

    Jojo,do vyhřáté trouby,ale ne moc-tak 150 a pak tak po 20 min zvýšit teplotu a dopéct.Pomalým pečením se bublinky ve sněhu roztahují,těsto stejnoměrně zvedají a zůstane rovné. Je to obráceně,než u kynutého těsta.Tam se dává do hodně vyhřáté trouby,aby se naopak zatáhlo.A pak ztlumit. Toto je recept opravdu na roládu, na piškot používám na 1 vejce 30g polohrubé mouky a 30 g pískového cukru. A postup trošku obráceně- ušlehám tuhý sníh a do něj lehce vařečkou střídavě vmíchávám žloutky a cukr a až nakonec zase po troškách lehce vařečkou mouku. Naposled jsem takhle dělala beránka,nikdo ho nikdy nechce sníst,a tak stačí obyčejný piškot. Máme ho pořád na stole:-)) Asi do vánoc:-)Tenhle recept používám na všechny dorty a už jen doplňuji čímkoli:-))

  • Jarka O. | 4. 5. 2007 11:37

    Souhlasím s Di a Vlastou, klasické piškotové těsto, pokud to není u receptu uvedeno, vkládáme zásadně do dobře vyhřáté trouby, vyrovnaná teplota je půl úspěchu ( do studené trouby se dávají některé speciální korpusy, které obsahují kromě vyšší dávky tuku např. jablka nebo ořechy a vždy to bývá výslovně uvedeno u receptu). Ta druhá půlka úspěchu je pěkně našlehané těsto, vzduchové bublinky zde působí jako kypřidlo, vlivem tepla stoupají vzhůru a zvedají těsto. A během pečení zbytečně neotvírat troubu. Mirko, nenechte se odradit neúspěchem a stále to zkoušejte. Jednou se to povést musí :-)

  • Vlasta | 4. 5. 2007 10:52

    Já vkládám piškot vždy do vyhřáté trouby, peču ho 20 min, někdy trochu víc. A dělám ho tak, že na kolik žloutků tolik lžící polohr. mouky a cukru. Do klasické formy dávám 6 žloutků, 6 lžic polo mouky a 6 lžic cukru. Do toho vmíchám sníh ze 6 bílků. Nikdy mi nespadl.

  • Di | 4. 5. 2007 10:31

    Při tomto množství mouky a cukru budete mít vždy jen nízký plát, který je vhodný na roládu. Na dorty je lepší těsto s vyšším podílem mouky a cukru. Já vždy troubu předehřívám. Piškotový plát se má péci rychle, aby se nevysušil. Vyšší tvary pomaleji, aby se propekly. To, zda těsto spadne či ne záleží -podle mě spíše na jeho přípravě. Zkuste hodně našlehat bílky s cukrem a teprve pak přidat žloutky a ostatní suroviny. Nebo ušlehat zvlášť bílky a zvlášť žloutky vždy s částí cukru a pak smíchat. Těsto je pak hodně nadýchané a vysoké - já mám spíše problém s tím, že mi teče vrchem z formy. U dortů dávám na 1 velké vejce 5 dkg cukru, 4 dkg hrubé mouky a 1 lžíci horké vody (do žloutků). A neberte to prosím tak, že to svoje považuji za nejlepší, jak mi zase vzápětí někdo vyčte. Ptala jste se na radu, tak jsem se prostě snažila podělit o své zkušenosti.

  • Mirka | 4. 5. 2007 10:12

    Prosím o radu, jak mám péct správně piškot, aby nespadl. Slyšela jsem, že se má dávat do studené trouby a péct při nízké teplotě, ale stejně se mi to moc nedaří...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fruktopur Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Alláhova směs

Alláhova směs

Selská směs

Selská směs

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Alenčin medovník

Alenčin medovník

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

137
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
35
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
23
Řízky Astra
Řízky Astra
21
Brusinkový kompot
Brusinkový kompot
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

VIP baby boom je na spadnutí! Které slavné krásky už se kulatí?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact