• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální piškot

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální piškot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce fruktopur (ovocný cukr)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků (těsto můžeme obarvit kakaem). Pečeme v kulaté dortové formě. Upečené můžeme potřít dia marmeládou, krémem, polít čokoládou... nebo můžeme ještě před upečením poklást ovocem (jahody, třešně, rybíz...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 5. 2007 17:43

    Děkuji za pomoc. Těsto je zadělané dobře, i v troubě vypadá krásně, pouze po vytažení udělá hrc. Chuť dobrá, ale vzhledově pevnost Bojárd. Příště ho tedy dám do vyhřáté trouby a budu péct při vyšší teplotě.

  • Majka Rončáková | 4. 5. 2007 13:18

    Ja to dělám tak, že na 1 vejce dávám 5 dkg cukru a 5 dkg mouky.Má to od moji babičky.

  • Hedvika | 4. 5. 2007 12:04

    Jojo,do vyhřáté trouby,ale ne moc-tak 150 a pak tak po 20 min zvýšit teplotu a dopéct.Pomalým pečením se bublinky ve sněhu roztahují,těsto stejnoměrně zvedají a zůstane rovné. Je to obráceně,než u kynutého těsta.Tam se dává do hodně vyhřáté trouby,aby se naopak zatáhlo.A pak ztlumit. Toto je recept opravdu na roládu, na piškot používám na 1 vejce 30g polohrubé mouky a 30 g pískového cukru. A postup trošku obráceně- ušlehám tuhý sníh a do něj lehce vařečkou střídavě vmíchávám žloutky a cukr a až nakonec zase po troškách lehce vařečkou mouku. Naposled jsem takhle dělala beránka,nikdo ho nikdy nechce sníst,a tak stačí obyčejný piškot. Máme ho pořád na stole:-)) Asi do vánoc:-)Tenhle recept používám na všechny dorty a už jen doplňuji čímkoli:-))

  • Jarka O. | 4. 5. 2007 11:37

    Souhlasím s Di a Vlastou, klasické piškotové těsto, pokud to není u receptu uvedeno, vkládáme zásadně do dobře vyhřáté trouby, vyrovnaná teplota je půl úspěchu ( do studené trouby se dávají některé speciální korpusy, které obsahují kromě vyšší dávky tuku např. jablka nebo ořechy a vždy to bývá výslovně uvedeno u receptu). Ta druhá půlka úspěchu je pěkně našlehané těsto, vzduchové bublinky zde působí jako kypřidlo, vlivem tepla stoupají vzhůru a zvedají těsto. A během pečení zbytečně neotvírat troubu. Mirko, nenechte se odradit neúspěchem a stále to zkoušejte. Jednou se to povést musí :-)

  • Vlasta | 4. 5. 2007 10:52

    Já vkládám piškot vždy do vyhřáté trouby, peču ho 20 min, někdy trochu víc. A dělám ho tak, že na kolik žloutků tolik lžící polohr. mouky a cukru. Do klasické formy dávám 6 žloutků, 6 lžic polo mouky a 6 lžic cukru. Do toho vmíchám sníh ze 6 bílků. Nikdy mi nespadl.

  • Di | 4. 5. 2007 10:31

    Při tomto množství mouky a cukru budete mít vždy jen nízký plát, který je vhodný na roládu. Na dorty je lepší těsto s vyšším podílem mouky a cukru. Já vždy troubu předehřívám. Piškotový plát se má péci rychle, aby se nevysušil. Vyšší tvary pomaleji, aby se propekly. To, zda těsto spadne či ne záleží -podle mě spíše na jeho přípravě. Zkuste hodně našlehat bílky s cukrem a teprve pak přidat žloutky a ostatní suroviny. Nebo ušlehat zvlášť bílky a zvlášť žloutky vždy s částí cukru a pak smíchat. Těsto je pak hodně nadýchané a vysoké - já mám spíše problém s tím, že mi teče vrchem z formy. U dortů dávám na 1 velké vejce 5 dkg cukru, 4 dkg hrubé mouky a 1 lžíci horké vody (do žloutků). A neberte to prosím tak, že to svoje považuji za nejlepší, jak mi zase vzápětí někdo vyčte. Ptala jste se na radu, tak jsem se prostě snažila podělit o své zkušenosti.

  • Mirka | 4. 5. 2007 10:12

    Prosím o radu, jak mám péct správně piškot, aby nespadl. Slyšela jsem, že se má dávat do studené trouby a péct při nízké teplotě, ale stejně se mi to moc nedaří...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fruktopur Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Cheesecake

Cheesecake

Zavařování hub

Zavařování hub

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

48
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
45
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
43
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
37
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
36
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Ina T. si posvítila na pražský Fashion Week: Kdo uspěl na módní akci roku

Ina T. si posvítila na pražský Fashion Week: Kdo uspěl na módní akci roku

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact