• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
Napište svůj komentář k receptu

Univerzální piškot

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Univerzální piškot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce fruktopur (ovocný cukr)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků (těsto můžeme obarvit kakaem). Pečeme v kulaté dortové formě. Upečené můžeme potřít dia marmeládou, krémem, polít čokoládou... nebo můžeme ještě před upečením poklást ovocem (jahody, třešně, rybíz...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Piškotová roláda univerzální

Piškotová roláda univerzální

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 5. 5. 2007 17:43

    Děkuji za pomoc. Těsto je zadělané dobře, i v troubě vypadá krásně, pouze po vytažení udělá hrc. Chuť dobrá, ale vzhledově pevnost Bojárd. Příště ho tedy dám do vyhřáté trouby a budu péct při vyšší teplotě.

  • Majka Rončáková | 4. 5. 2007 13:18

    Ja to dělám tak, že na 1 vejce dávám 5 dkg cukru a 5 dkg mouky.Má to od moji babičky.

  • Hedvika | 4. 5. 2007 12:04

    Jojo,do vyhřáté trouby,ale ne moc-tak 150 a pak tak po 20 min zvýšit teplotu a dopéct.Pomalým pečením se bublinky ve sněhu roztahují,těsto stejnoměrně zvedají a zůstane rovné. Je to obráceně,než u kynutého těsta.Tam se dává do hodně vyhřáté trouby,aby se naopak zatáhlo.A pak ztlumit. Toto je recept opravdu na roládu, na piškot používám na 1 vejce 30g polohrubé mouky a 30 g pískového cukru. A postup trošku obráceně- ušlehám tuhý sníh a do něj lehce vařečkou střídavě vmíchávám žloutky a cukr a až nakonec zase po troškách lehce vařečkou mouku. Naposled jsem takhle dělala beránka,nikdo ho nikdy nechce sníst,a tak stačí obyčejný piškot. Máme ho pořád na stole:-)) Asi do vánoc:-)Tenhle recept používám na všechny dorty a už jen doplňuji čímkoli:-))

  • Jarka O. | 4. 5. 2007 11:37

    Souhlasím s Di a Vlastou, klasické piškotové těsto, pokud to není u receptu uvedeno, vkládáme zásadně do dobře vyhřáté trouby, vyrovnaná teplota je půl úspěchu ( do studené trouby se dávají některé speciální korpusy, které obsahují kromě vyšší dávky tuku např. jablka nebo ořechy a vždy to bývá výslovně uvedeno u receptu). Ta druhá půlka úspěchu je pěkně našlehané těsto, vzduchové bublinky zde působí jako kypřidlo, vlivem tepla stoupají vzhůru a zvedají těsto. A během pečení zbytečně neotvírat troubu. Mirko, nenechte se odradit neúspěchem a stále to zkoušejte. Jednou se to povést musí :-)

  • Vlasta | 4. 5. 2007 10:52

    Já vkládám piškot vždy do vyhřáté trouby, peču ho 20 min, někdy trochu víc. A dělám ho tak, že na kolik žloutků tolik lžící polohr. mouky a cukru. Do klasické formy dávám 6 žloutků, 6 lžic polo mouky a 6 lžic cukru. Do toho vmíchám sníh ze 6 bílků. Nikdy mi nespadl.

  • Di | 4. 5. 2007 10:31

    Při tomto množství mouky a cukru budete mít vždy jen nízký plát, který je vhodný na roládu. Na dorty je lepší těsto s vyšším podílem mouky a cukru. Já vždy troubu předehřívám. Piškotový plát se má péci rychle, aby se nevysušil. Vyšší tvary pomaleji, aby se propekly. To, zda těsto spadne či ne záleží -podle mě spíše na jeho přípravě. Zkuste hodně našlehat bílky s cukrem a teprve pak přidat žloutky a ostatní suroviny. Nebo ušlehat zvlášť bílky a zvlášť žloutky vždy s částí cukru a pak smíchat. Těsto je pak hodně nadýchané a vysoké - já mám spíše problém s tím, že mi teče vrchem z formy. U dortů dávám na 1 velké vejce 5 dkg cukru, 4 dkg hrubé mouky a 1 lžíci horké vody (do žloutků). A neberte to prosím tak, že to svoje považuji za nejlepší, jak mi zase vzápětí někdo vyčte. Ptala jste se na radu, tak jsem se prostě snažila podělit o své zkušenosti.

  • Mirka | 4. 5. 2007 10:12

    Prosím o radu, jak mám péct správně piškot, aby nespadl. Slyšela jsem, že se má dávat do studené trouby a péct při nízké teplotě, ale stejně se mi to moc nedaří...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fruktopur Hladká mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

79
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
31
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Univerzální piškot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact