Já dávám do bramborového těsta na 800 g brambor, 200 g hrubé mouky a 100 g krupice jen 1 vejce. A žádný ocet. Hustota těsta ale taky záleží na druhu brambor.
Tak nevím, těsto jsem dělala z dvojté dávky a místo 500g mouky a 50g krupice jsem do těsta musela přidat mouky celkem 1300g mouky! Podle mě je tam mnoho vajec a stačila by polovina. Máme teď těsto spíš moučné s bramborami, než bramborové s moukou.
původně jsem z nich měla strach, ale povedly se výborně, dělala jsem klasické knedle - šišky a za 20 min bylo hotovo.. i manžel pochválil :-[
Zdeno, Vy si můžete svůj vlastní recept opravit ;-)
Brambory se nejprve uvaří a potom nastrouhají.Myslím si,že v původní verzi tohoto receptu bylo uvedeno 750 g vařených brambor.To slovo vařených se někde zatoulalo.
A ty brambory se, prosím, strouhají syrové nebo uvařené? Děkuji.
prosim, jak dlouho se vari treba sisky na sisky s makem? nebo i klasicky bramborovy knedlik? dekuji
ani recept na bramborový knediky tady neni,a pak že je tady všechno,ani takovej základ :-(
Myslím si,že se nic nestane,když dáte místo krupice mouku.
pani zdeno,je nutne do tohoto testa davat krupici?Bydlim v Anglii,a jeste se mi nepodarilo krupici sehnat.
To zní zajímavě, určitě vyzkouším.
Zaujaly mne ty knedlíčky do polévky, příležitostně zkusím:-)