• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uleželé tofu à la Romadur
Napište svůj komentář k receptu

Uleželé tofu à la Romadur

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
4fotografie
Nahrát fotku
 

Doma fermentované tofu chutná a voní jako oblíbený zrající sýr. Můžete ho použít do salátu, namazat na chleba, rozmixovat s orestovanými slunečnicovými semínky, pomerančovou šťávou a sezamovým olejem a použít jako zálivku na salát.

Suroviny

4 porce
  • na sklenici o obsahu 0,5 l
    • 300
      g tofu neochucené
    • 10
      g sůl
    • 500
      ml voda
    • 1
      lžíce chilli vločky, skvělé jsou uzené chipotle
    • 1
      lžíce sezamový olej

Postup přípravy receptu

1
Tofu nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a naskládejte v malých rozestupech na pečicí papír. Přiklopte, abyste zabránili osychání, a nechte v teple 2 dny. Kostky trochu osliznou a začnou vonět jako sýr. Je čas usměrnit bakterie, které na tofu působí.
2
Sůl rozpusťte ve vodě. Tofu sesypte do sklenice s víčkem a zasypte chilli vločkami. Přelijte slaným nálevem a zakapejte olejem. Sklenici uzavřete a nechte vše v teple pracovat.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

3
Jednou za pár dní tofu ochutnejte a sledujte, jak se vyvíjí chuť i aroma. Zhruba za 10 dní, až bude tofu krásně měkké a voňavé jako romadur, slijte nálev a umístěte tofu do lednice a postupně konzumujte. Tip: Uleželé tofu můžete použít do salátu, namazat na chleba, rozmixovat s orestovanými slunečnicovými semínky, pomerančovou šťávou a sezamovým olejem a použít jako zálivku na salát.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Hermelín nakládaný po znojemsku

Hermelín nakládaný po znojemsku

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé
Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Sezamový olej Sůl Tofu Voda

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

277
Dýňová tortila
Dýňová tortila
144
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
37
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Navrátilová zažila po návratu domů šok! Manželka Julia žehlí průšvih

Navrátilová zažila po návratu domů šok! Manželka Julia žehlí průšvih

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Valérie Zawadská (67) přiznává: Kouří od 4 let!

Valérie Zawadská (67) přiznává: Kouří od 4 let!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
Úly
Úly
Univerzální bramborové těsto
Univerzální bramborové těsto
Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový korpus
  • Recepty.cz
  • Uleželé tofu à la Romadur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact