• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Uleželé tofu à la Romadur
Napište svůj komentář k receptu

Uleželé tofu à la Romadur

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
4fotografie
Nahrát fotku
 

Doma fermentované tofu chutná a voní jako oblíbený zrající sýr. Můžete ho použít do salátu, namazat na chleba, rozmixovat s orestovanými slunečnicovými semínky, pomerančovou šťávou a sezamovým olejem a použít jako zálivku na salát.

Suroviny

4 porce
  • na sklenici o obsahu 0,5 l
    • 300
      g tofu neochucené
    • 10
      g sůl
    • 500
      ml voda
    • 1
      lžíce chilli vločky, skvělé jsou uzené chipotle
    • 1
      lžíce sezamový olej

Postup přípravy receptu

1
Tofu nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a naskládejte v malých rozestupech na pečicí papír. Přiklopte, abyste zabránili osychání, a nechte v teple 2 dny. Kostky trochu osliznou a začnou vonět jako sýr. Je čas usměrnit bakterie, které na tofu působí.
2
Sůl rozpusťte ve vodě. Tofu sesypte do sklenice s víčkem a zasypte chilli vločkami. Přelijte slaným nálevem a zakapejte olejem. Sklenici uzavřete a nechte vše v teple pracovat.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

3
Jednou za pár dní tofu ochutnejte a sledujte, jak se vyvíjí chuť i aroma. Zhruba za 10 dní, až bude tofu krásně měkké a voňavé jako romadur, slijte nálev a umístěte tofu do lednice a postupně konzumujte. Tip: Uleželé tofu můžete použít do salátu, namazat na chleba, rozmixovat s orestovanými slunečnicovými semínky, pomerančovou šťávou a sezamovým olejem a použít jako zálivku na salát.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Hermelín nakládaný po znojemsku

Hermelín nakládaný po znojemsku

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé
Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Sezamový olej Sůl Tofu Voda

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Dušený špenát

Dušený špenát

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

81
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
52
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s…
42
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Všeuměl Láďa Hruška: Hodil se do gala! Páni, ten zhubnul

Všeuměl Láďa Hruška: Hodil se do gala! Páni, ten zhubnul

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
Úly
Úly
Univerzální bramborové těsto
Univerzální bramborové těsto
Univerzální dortový korpus
Univerzální dortový korpus
  • Recepty.cz
  • Uleželé tofu à la Romadur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact