• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč II.
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinský boršč II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso i hovězí
    • červená řepa I naložená
    • čerstvé zelí Nebo kysané zelí
    • brambory
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • česnek
    • rajčata
    • máslo
    • ocet
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • zakysaná smetana Nebo obyčejná

Postup přípravy receptu

1
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
2
Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
3
Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.
4
Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je "mistr kuchař Ukrajinské republiky". Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sabina | 1. 8. 2016 13:54

    Dobrý den, jsem teprve začínající kuchařka a prosím o radu... Je fajn, že tady jsou napsány ingredience, ale trochu mi chybí množství všeho... Má prosím někdo zkušenosti? :-) Díky!

  • Dana | 24. 9. 2015 18:25

    Byl moc dobrý :)

  • Jakub | 27. 9. 2014 17:29

    Sakra strohy popis pripravy...

  • Vojta | 24. 2. 2012 22:07

    Zkusil jsem, výborné.

  • pepibubu | 17. 2. 2012 09:53

    Vývar jsem dělala z asi kila masa, řepy jsem měla dvě menší, a olizovala se celá rodina, i známý, protože ho bylo moc, absolutně rozumím komentáři Josefa Dubna o 8 litrech :-) Hodnotím 1*

  • Pata | 14. 2. 2012 12:52

    Dobrý den recept vypadá dobře jen nevím v jakých poměrech se mají jednotlivé ingredience dávat. Můžete prosím doplnit? Děkuji

  • Věra | 26. 9. 2011 20:16

    Hledám recept, právě jsem sklidila červenou řepu. Asi to zkusím udělat. Jen mě v ingrediencích chybí maso -není uvedeno. Naštěstí v příspěvcích jsou uvedeny různé možnosti. Tak se do toho pustím.

  • Josef Duben | 19. 6. 2011 15:32

    Senzační polévka, já dávám 3 druhy masa,nedávám uzené, je dominantnější, ale to je věc chuti, recept výše uvedený nemá chybu. Já ji nikdy neumím udělat méně než 8 litrů, ale vždy plánuji tak 3l. A jestli mohu něco poradit, pak červená řepa podle mne až do talíře, protože v polévce, je li dlouho zbarví vše do červena, což není na vadu chuti, ale vizuelně je lepší, když je barevná a řepa je tam jako mozaika. Dobrou chuť a ještě kdyby tak někdo napsal recept na kvalitní rohlíky, ty se k tomu skvěle hodí, ale ne ty co se dnes prodávají.

  • drahuska | 4. 4. 2011 17:24

    polevka je vyborna,delala jsem ji z hoveziho masa a z jehnecich kosti,nakonec jsem do polevky pridala jen obrane maso z ,mirne navinula chutkosti,tolik masa totiz na nich bylo,ze hovezi jsem si odlozila na jindy,husta,vyborna ;-)mirne navinula chut,vrele doporucuji!!!

  • Lenka Pflegerová | 1. 3. 2010 21:40

    Opravdu vynikající, mám v oblíbených

  • Hanka Jandová | 9. 1. 2010 03:27

    boršč milujeme a akorát jsem v něm kdysi od rodilých Rusů jedla místo vepřového uzené. Od té doby tedy vařím hovězí maso a uzené . Stačí třeba obrané ocásky a pod. Vývar použít obojí!!Jinak je to prakticky to samé jako tento recept.Vynikající!!!

  • Marie Novakova | 9. 9. 2009 01:28

    Také ho takto dělám jen jsem nikdy nedávala kopr,zítra se na něj chystám a bude pořádně velkej hrnec máme ho moc rádi a zkusím i s koprem,už ted se těšííííím

  • Ivana | 15. 2. 2005 07:42

    Boršč jsem dělala v sobotu přesně podle receptu, smetanu do porce na talíři jsme nepřidávali. Po uvaření nás polévka celkem nenadchla, zato v pondělí byla vynikající i bez té smetany. Doporučuju - jak píše Naďa - konzumovat min. až druhý den.

  • Naďa | 10. 2. 2005 10:46

    Chtěla bych ještě říct,že toto je snad jediná polévka,kterou nedochucuji masoxem,ani ničím jiným.Také se nezasmažuje,boršč se jaksi zahustí vařením sám od sebe.A když dělám boršč,není potřeba druhé jídlo,dělám ho vždycky veliký hrnec a čím víc se ohřívá,tím je lepší.A ještě:smetana se nerozmíchává,ale postupně ukrajuje a doplňuje.

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2005 19:44

    Taky ho tak vaříme, viz. recept "Ukrajinský boršč" recept si maminka také přivezla z Ruska :)

  • eviku | 9. 2. 2005 17:30

    Tento recept téměř doslova odpovídá postupu, jak vařím boršč já, a tak jsem potěšena že je od mistra ukrajinské kuchyně a tedy "pravý". Jen místo rajčat dávám protlak, ale ty rajčata jsou určitě "pravější". Nejlepší je z obou mas, ale i jen z vepřového kolena je výborný, můžete přidat trochu masoxu na "hovězí" chuť. Vřele doporučuji, je to úžasná věc. Zkuste!

  • Martina Horklová | 9. 2. 2005 17:01

    Pořád se chystám, že někdy udělám Boršč a tak díky za recept, zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Čerstvé zelí Červená řepa Česnek Cibule Kopr Máslo Mrkev Ocet Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

82
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
39
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Potomci Štaidla (†75) i Svobody (†68): Převzali tradice tátů! Místo Artura přišla Golda

Potomci Štaidla (†75) i Svobody (†68): Převzali tradice tátů! Místo Artura přišla Golda

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact