• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč II.
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinský boršč II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso i hovězí
    • červená řepa I naložená
    • čerstvé zelí Nebo kysané zelí
    • brambory
    • mrkev
    • petržel
    • cibule
    • česnek
    • rajčata
    • máslo
    • ocet
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • sůl
    • kopr
    • zakysaná smetana Nebo obyčejná

Postup přípravy receptu

1
Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
2
Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
3
Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.
4
Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je "mistr kuchař Ukrajinské republiky". Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sabina | 1. 8. 2016 13:54

    Dobrý den, jsem teprve začínající kuchařka a prosím o radu... Je fajn, že tady jsou napsány ingredience, ale trochu mi chybí množství všeho... Má prosím někdo zkušenosti? :-) Díky!

  • Dana | 24. 9. 2015 18:25

    Byl moc dobrý :)

  • Jakub | 27. 9. 2014 17:29

    Sakra strohy popis pripravy...

  • Vojta | 24. 2. 2012 22:07

    Zkusil jsem, výborné.

  • pepibubu | 17. 2. 2012 09:53

    Vývar jsem dělala z asi kila masa, řepy jsem měla dvě menší, a olizovala se celá rodina, i známý, protože ho bylo moc, absolutně rozumím komentáři Josefa Dubna o 8 litrech :-) Hodnotím 1*

  • Pata | 14. 2. 2012 12:52

    Dobrý den recept vypadá dobře jen nevím v jakých poměrech se mají jednotlivé ingredience dávat. Můžete prosím doplnit? Děkuji

  • Věra | 26. 9. 2011 20:16

    Hledám recept, právě jsem sklidila červenou řepu. Asi to zkusím udělat. Jen mě v ingrediencích chybí maso -není uvedeno. Naštěstí v příspěvcích jsou uvedeny různé možnosti. Tak se do toho pustím.

  • Josef Duben | 19. 6. 2011 15:32

    Senzační polévka, já dávám 3 druhy masa,nedávám uzené, je dominantnější, ale to je věc chuti, recept výše uvedený nemá chybu. Já ji nikdy neumím udělat méně než 8 litrů, ale vždy plánuji tak 3l. A jestli mohu něco poradit, pak červená řepa podle mne až do talíře, protože v polévce, je li dlouho zbarví vše do červena, což není na vadu chuti, ale vizuelně je lepší, když je barevná a řepa je tam jako mozaika. Dobrou chuť a ještě kdyby tak někdo napsal recept na kvalitní rohlíky, ty se k tomu skvěle hodí, ale ne ty co se dnes prodávají.

  • drahuska | 4. 4. 2011 17:24

    polevka je vyborna,delala jsem ji z hoveziho masa a z jehnecich kosti,nakonec jsem do polevky pridala jen obrane maso z ,mirne navinula chutkosti,tolik masa totiz na nich bylo,ze hovezi jsem si odlozila na jindy,husta,vyborna ;-)mirne navinula chut,vrele doporucuji!!!

  • Lenka Pflegerová | 1. 3. 2010 21:40

    Opravdu vynikající, mám v oblíbených

  • Hanka Jandová | 9. 1. 2010 03:27

    boršč milujeme a akorát jsem v něm kdysi od rodilých Rusů jedla místo vepřového uzené. Od té doby tedy vařím hovězí maso a uzené . Stačí třeba obrané ocásky a pod. Vývar použít obojí!!Jinak je to prakticky to samé jako tento recept.Vynikající!!!

  • Marie Novakova | 9. 9. 2009 01:28

    Také ho takto dělám jen jsem nikdy nedávala kopr,zítra se na něj chystám a bude pořádně velkej hrnec máme ho moc rádi a zkusím i s koprem,už ted se těšííííím

  • Ivana | 15. 2. 2005 07:42

    Boršč jsem dělala v sobotu přesně podle receptu, smetanu do porce na talíři jsme nepřidávali. Po uvaření nás polévka celkem nenadchla, zato v pondělí byla vynikající i bez té smetany. Doporučuju - jak píše Naďa - konzumovat min. až druhý den.

  • Naďa | 10. 2. 2005 10:46

    Chtěla bych ještě říct,že toto je snad jediná polévka,kterou nedochucuji masoxem,ani ničím jiným.Také se nezasmažuje,boršč se jaksi zahustí vařením sám od sebe.A když dělám boršč,není potřeba druhé jídlo,dělám ho vždycky veliký hrnec a čím víc se ohřívá,tím je lepší.A ještě:smetana se nerozmíchává,ale postupně ukrajuje a doplňuje.

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2005 19:44

    Taky ho tak vaříme, viz. recept "Ukrajinský boršč" recept si maminka také přivezla z Ruska :)

  • eviku | 9. 2. 2005 17:30

    Tento recept téměř doslova odpovídá postupu, jak vařím boršč já, a tak jsem potěšena že je od mistra ukrajinské kuchyně a tedy "pravý". Jen místo rajčat dávám protlak, ale ty rajčata jsou určitě "pravější". Nejlepší je z obou mas, ale i jen z vepřového kolena je výborný, můžete přidat trochu masoxu na "hovězí" chuť. Vřele doporučuji, je to úžasná věc. Zkuste!

  • Martina Horklová | 9. 2. 2005 17:01

    Pořád se chystám, že někdy udělám Boršč a tak díky za recept, zkusím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Čerstvé zelí Červená řepa Česnek Cibule Kopr Máslo Mrkev Ocet Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Kubánský dort

Kubánský dort

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

90
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
60
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
54
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

Habera (63) s Peštovou (53) na akci: Napětí mezi partnery!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
Uleželé tofu à la Romadur
Uleželé tofu à la Romadur
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact