• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinský boršč
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory typ B
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 250
      g bílé zelí
    • 12
      ks bobkový list
    • zakysaná smetana k podávání
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks červená řepa
    • 500
      g vepřový bůček s kostí
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • červená paprika sterilovaná
    • červená paprika sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
2
Po 30 minutách přidejte na kostičky nakrájené brambory. Dobře omytou řepu zvlášť uvařte ve slupce, až vychladne, polovinu nastrouhejte nahrubo a polovinu najemno.
3
Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, rajčata s paprikami na kousky.
4
Zelí nakrouhejte. Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli, pak přidejte řepu s mrkví a zpěňte. Přidejte rajčatový protlak a krátce provařte.
5
Přidejte všechnu zbylou zeleninu a vývar s bramborami. Osolte, opepřete a uvařte doměkka.
6
Na závěr přidejte na kousky nakrájené maso. Podávejte se zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eliskazr | 22. 2. 2017 16:19

    toto nemá s ukrajinským borščem krom jména nic společného!

  • eliskazr | 22. 2. 2017 16:19

    toto nemá s ukrajinským borščem krom jména nic společného!

  • Uljana | 8. 2. 2017 18:02

    Do ukrajinskeho borsce nepatri bila paprika. To neni madarske leco.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory červená paprika sterilizovaná červená paprika sterilovaná Červená řepa Cibule Mrkev Nové koření Paprika - bílá Pepř mletý Rajčata Rajčatové pyré Rostlinný olej Sůl Vepřový bůček Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Vepřový gulášek z kýty
Vepřový gulášek z kýty
13
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
12
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact