• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč
Napište svůj komentář k receptu

Ukrajinský boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 14
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ukrajinský boršč
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory typ B
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 250
      g bílé zelí
    • 12
      ks bobkový list
    • zakysaná smetana k podávání
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks červená řepa
    • 500
      g vepřový bůček s kostí
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • červená paprika sterilovaná
    • červená paprika sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
2
Po 30 minutách přidejte na kostičky nakrájené brambory. Dobře omytou řepu zvlášť uvařte ve slupce, až vychladne, polovinu nastrouhejte nahrubo a polovinu najemno.
3
Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, rajčata s paprikami na kousky.
4
Zelí nakrouhejte. Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli, pak přidejte řepu s mrkví a zpěňte. Přidejte rajčatový protlak a krátce provařte.
5
Přidejte všechnu zbylou zeleninu a vývar s bramborami. Osolte, opepřete a uvařte doměkka.
6
Na závěr přidejte na kousky nakrájené maso. Podávejte se zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eliskazr | 22. 2. 2017 16:19

    toto nemá s ukrajinským borščem krom jména nic společného!

  • eliskazr | 22. 2. 2017 16:19

    toto nemá s ukrajinským borščem krom jména nic společného!

  • Uljana | 8. 2. 2017 18:02

    Do ukrajinskeho borsce nepatri bila paprika. To neni madarske leco.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Boršč
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory červená paprika sterilizovaná červená paprika sterilovaná Červená řepa Cibule Mrkev Nové koření Paprika - bílá Pepř mletý Rajčata Rajčatové pyré Rostlinný olej Sůl Vepřový bůček Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Karamelizované pečené ořechy
Karamelizované pečené…
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
vařené plněné kapsičky
vařené plněné kapsičky

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč II.
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský krabí salát
Ukrajinský krabí salát
  • Recepty.cz
  • Ukrajinský boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact