Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut.
2
Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.
nestáhla jsem kůži i tak byl vynikající. každý úhoř ode dneška skončí stejně...s koprem a na víně.
Ludmila Tupa
|15. 3. 2010 10:30
Jen sem mnela problem vykuchat tak maleho uhore a pak ho jeste stehnout ,no , moc z neho nezbylo :)
Ludmila Tupa
|15. 3. 2010 10:28
vynikajici recept . muj pritel je rybar a uhor lezel v mrazaku asi 2 mnesice . co s nim , skusila sem tvuj recept a viborne sme si pochutnaly i kdyz byl malej tak to byla delikatesa , dik a posilam pozdrav z Danska.Ludmila
Hana Rožníčková
|10. 10. 2006 10:05
Nedávno jsem jedla u známích úhoře z udírny a všem se dělali boule za ušima, byla to delikatesa.:)))