Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a dáme na pánev vysmažit. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a společně smažíme až je slanina vysmažená na škvarky a cibule dozlatova.
3
Poté smícháme s uvařenými těstovinami, vmícháme vajíčka a smetanu a za stálého promíchávání prohříváme až jsou vejce "zatáhlá". Dochutíme solí a pepřem.
4
Je dobré podávat s nějakým zeleninovým salátem a kdo nemůže být bez masa, může k slanině a cibulce přidat ještě kousky kuřecího masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zora Manasová
|24. 9. 2010 20:36
Áno, do pôvodného receptu smotanan nepatrí, ale aj Taliani ju niekedy dávajú, je to len otázka zemepisu.
františek jelínek
|22. 9. 2010 16:12
nene...do carbonara smetana nepatří...Kdy už češi konečně přestanou kazit italskou kuchyň smetanou apod...Podívejte se na díl o těstovinách v pořadu s italem v kuchyni..Je to na netu...
Renáta Morcinková
|25. 11. 2004 18:59
Pravy recept na Pasta alla Carbonara neobsahuje cibuli, do smetany se přidává nastrouhaný parmezán (nebo podobný typ sýra), lehce rozšlehaná vejce se pouze do již uvařených těstovin vmíchají zároveň s vysmaženou slaninou, a podává se jako samostatné jídlo. Vyzkoušejte.