• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 128
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččiny halušky

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory oloupané
    • 100
      g uzený špek
    • 200
      g cibule
    • 3
      stroužek drcený česnek
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • olej
    • 180
      g škvarky nebo 200 g anglické slaniny
    • 500
      g kysané zelí , 1 cibule a olej na salát

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
2
Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme jednu najemno pokrájenou cibuli, zakápneme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.

RADA: Jak na domácí kysané zelí

3
Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko. Hranou vidličky nebo nožem z něj odkrajujeme kousky těsta, které necháme padat z prkýnka do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15 - 20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
4
V pánvi na najemno pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení drcený kmín a česnek. Společně necháme rozvonět.

RADA: Krájení cibule

5
Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Uhlířinu podáváme se zelným salátem.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 28. 3. 2023 21:01

    Velmi honosná uhlířina. :-) Znám podle popisu jednodušší verzi. Zdá se, že jsou na tom uhlíři dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený česnek Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzený špek Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Arabské kuře

Arabské kuře

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

71
Huevos rancheros
Huevos rancheros
61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Opilé roštěnky
Opilé roštěnky
29
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact