• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 129
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččiny halušky

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory oloupané
    • 100
      g uzený špek
    • 200
      g cibule
    • 3
      stroužek drcený česnek
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • olej
    • 180
      g škvarky nebo 200 g anglické slaniny
    • 500
      g kysané zelí , 1 cibule a olej na salát

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
2
Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme jednu najemno pokrájenou cibuli, zakápneme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.

RADA: Jak na domácí kysané zelí

3
Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko. Hranou vidličky nebo nožem z něj odkrajujeme kousky těsta, které necháme padat z prkýnka do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15 - 20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
4
V pánvi na najemno pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení drcený kmín a česnek. Společně necháme rozvonět.

RADA: Krájení cibule

5
Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Uhlířinu podáváme se zelným salátem.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 28. 3. 2023 21:01

    Velmi honosná uhlířina. :-) Znám podle popisu jednodušší verzi. Zdá se, že jsou na tom uhlíři dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený česnek Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzený špek Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Italská caponata

Italská caponata

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Malý korpus

Malý korpus

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
24
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
23
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact