Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
2
Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme jednu najemno pokrájenou cibuli, zakápneme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.
Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko. Hranou vidličky nebo nožem z něj odkrajujeme kousky těsta, které necháme padat z prkýnka do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15 - 20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
4
V pánvi na najemno pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení drcený kmín a česnek. Společně necháme rozvonět.
Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme.
Uhlířinu podáváme se zelným salátem.