• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 37
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččiny halušky

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory oloupané
    • 100
      g uzený špek
    • 200
      g cibule
    • 3
      stroužek drcený česnek
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • olej
    • 180
      g škvarky nebo 200 g anglické slaniny
    • 500
      g kysané zelí , 1 cibule a olej na salát

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.
2
Zelný salát: zhruba 500 gramů zelí překrájíme na kratší kousky a dáme do mísy. Přidáme jednu najemno pokrájenou cibuli, zakápneme troškou oleje, promícháme a dáme vychladit.

RADA: Jak na domácí kysané zelí

3
Noky: mouky smícháme v míse se lžičkou soli. Přidáme vejce s vodou a vymícháme hustější těsto, které necháme cca 15 minut odstát. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Pak těsto přendáme na olejem potřené prkýnko. Hranou vidličky nebo nožem z něj odkrajujeme kousky těsta, které necháme padat z prkýnka do vroucí vody. Noky vaříme podle velikosti zhruba 15 - 20 minut. Určitě jim nestačí jen vyplavání na hladinu. Vařené noky scedíme.
4
V pánvi na najemno pokrájeném uzeném špeku (slanině) necháme dozlatova osmažit nadrobno pokrájenou cibuli. K té přidáme ke konci smažení drcený kmín a česnek. Společně necháme rozvonět.

RADA: Krájení cibule

5
Do pánve přisypeme vařené scezené brambory i noky. Vše společně promícháme, necháme prohřát a dle chuti osolíme a opepříme. Uhlířinu podáváme se zelným salátem.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 28. 3. 2023 21:01

    Velmi honosná uhlířina. :-) Znám podle popisu jednodušší verzi. Zdá se, že jsou na tom uhlíři dobře.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený česnek Drcený kmín Hladká mouka Kysané zelí Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzený špek Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Marinované špízy

Marinované špízy

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

240
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
64
Klasické lečo
Klasické lečo
62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vegas party v odstínech rudé: Souboj dekoltů Vémolové a Dragounové a hvězda reality show v plavkách!

Vegas party v odstínech rudé: Souboj dekoltů Vémolové a Dragounové a hvězda reality show v plavkách!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
Úhoř na víně
Úhoř na víně
Ukrajinská kutiá
Ukrajinská kutiá
  • Recepty.cz
  • Uhlířina po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact