• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit oloupané a nakrájené bramboy. Když se brambory vaří uděláme si noky (hop do vody - tak jim říkala má maminka), Pro 4 osoby uděláme asi ze dvou vajec, trochu vody, dvě skořápky, trochu osolíme a zahustíme napůl hrubou a polhrubou moukou. Těsto má konzistenci jako na kapání do polévky. Vaříme ve velkém množství vody, dáváme to tam přes cedník na halušky. Pak zcedíme brambory, rozmačkáme šťouchadlem a vmícháme nočky. Na sádle osmahneme kostičky cibule a vmícháme do pokrmu.
2
Ještě se může jednou posypat cibulkou na talíři. Je k tomu moc dobrá červená řepa nebo kyselé okurky. Záleží na chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Uhlířina po našem

Uhlířina po našem

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 2. 4. 2008 16:04

    Děkuji za vysvětlení.

  • Jarka O. | 2. 4. 2008 13:55

    Tady je přesně vidět, jak může mít nesprávně napsaná věta zavádějící obsah...Já bych ten obrat "dvě skořápky" dala do závorky, to by asi bylo nejjednodušší řešení.

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:58

    Jestli autorka nemyslí, že vody má být, kolik se vejde do 2 skořápek

  • Lída | 1. 4. 2008 10:39

    Nechci přilévat oleje do ohně, ale na správné češtině záleží. Někdy se stane, že se upíšeme.Bylo by dobré kdyby se dařilo obojí. Ale je to určitě věc názoru.

  • ludmila Stejskalová | 1. 4. 2008 07:51

    Omlouvám se, samozřejmě tam nepatří skořápky, ale voda a je to takový slovní obrat. Vody tolik, kolik se vejde do skořápky od vajíčka. Stejskalová

  • Ivana C. | 1. 4. 2008 07:28

    Di, já když zde vidím "hrubajznu jak stodolu", tak někdy reaguju, ale většinou už to neřeším, protože to stejně nikoho nezajímá. Zde ovšem očekávám, že ty skořápky autor řešit bude.

  • Di | 31. 3. 2008 19:39

    Vidíte, paní Ivano, jak nepřesné vyjádření může změnit smysl textu - ta věta je z mluvnického hlediska opravdu pozoruhodná. A mně se tu téměř všichni snaží přesvědčit, že na správné češtině vlastně vůbec nezáleží, hlavně když prý nám chutná!

  • Ivana C. | 31. 3. 2008 15:17

    Do toho těsta, ze kterého se vyrobí noky, se dávají skořápky?

  • Jana Remková | 29. 3. 2008 13:27

    Tak já to zase trochu pozměním,halušky,brambory na kostičky,osmažená cibulka s červenou sladkou paprikou,smíchat halušky s bramborami a osmaženou cibulkou s paprikou a zapéct.Jana

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:41

    Já bych přidala škvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mouka Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

85
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
30
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
25
Nudle s Hoisin omáčkou
Nudle s Hoisin omáčkou
20
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact