• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
Napište svůj komentář k receptu

Uhlířina III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uhlířina III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit oloupané a nakrájené bramboy. Když se brambory vaří uděláme si noky (hop do vody - tak jim říkala má maminka), Pro 4 osoby uděláme asi ze dvou vajec, trochu vody, dvě skořápky, trochu osolíme a zahustíme napůl hrubou a polhrubou moukou. Těsto má konzistenci jako na kapání do polévky. Vaříme ve velkém množství vody, dáváme to tam přes cedník na halušky. Pak zcedíme brambory, rozmačkáme šťouchadlem a vmícháme nočky. Na sádle osmahneme kostičky cibule a vmícháme do pokrmu.
2
Ještě se může jednou posypat cibulkou na talíři. Je k tomu moc dobrá červená řepa nebo kyselé okurky. Záleží na chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Uhlířina po našem

Uhlířina po našem

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 2. 4. 2008 16:04

    Děkuji za vysvětlení.

  • Jarka O. | 2. 4. 2008 13:55

    Tady je přesně vidět, jak může mít nesprávně napsaná věta zavádějící obsah...Já bych ten obrat "dvě skořápky" dala do závorky, to by asi bylo nejjednodušší řešení.

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:58

    Jestli autorka nemyslí, že vody má být, kolik se vejde do 2 skořápek

  • Lída | 1. 4. 2008 10:39

    Nechci přilévat oleje do ohně, ale na správné češtině záleží. Někdy se stane, že se upíšeme.Bylo by dobré kdyby se dařilo obojí. Ale je to určitě věc názoru.

  • ludmila Stejskalová | 1. 4. 2008 07:51

    Omlouvám se, samozřejmě tam nepatří skořápky, ale voda a je to takový slovní obrat. Vody tolik, kolik se vejde do skořápky od vajíčka. Stejskalová

  • Ivana C. | 1. 4. 2008 07:28

    Di, já když zde vidím "hrubajznu jak stodolu", tak někdy reaguju, ale většinou už to neřeším, protože to stejně nikoho nezajímá. Zde ovšem očekávám, že ty skořápky autor řešit bude.

  • Di | 31. 3. 2008 19:39

    Vidíte, paní Ivano, jak nepřesné vyjádření může změnit smysl textu - ta věta je z mluvnického hlediska opravdu pozoruhodná. A mně se tu téměř všichni snaží přesvědčit, že na správné češtině vlastně vůbec nezáleží, hlavně když prý nám chutná!

  • Ivana C. | 31. 3. 2008 15:17

    Do toho těsta, ze kterého se vyrobí noky, se dávají skořápky?

  • Jana Remková | 29. 3. 2008 13:27

    Tak já to zase trochu pozměním,halušky,brambory na kostičky,osmažená cibulka s červenou sladkou paprikou,smíchat halušky s bramborami a osmaženou cibulkou s paprikou a zapéct.Jana

  • Iveta Janatová | 28. 3. 2008 22:41

    Já bych přidala škvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Mouka Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Plněný cop

Plněný cop

Alláhova směs

Alláhova směs

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

35
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
34
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...
Švestkový rozvar …
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
18
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
17
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Uhlířina III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact