Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Uvaříme nudle, propláchneme. Nakrájíme špek na malé kostičky a vhodíme do kastrolu, až pustí tuk vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a vhodíme nakrájenou na kosky cibuli.
2
Až nám cibule zesklovatí, vhodíme brambory pokrájené na hranolky - opékáme, dokud nechytí zlatavou barvu, poté přidáme těstoviny osolíme opepříme a nakonec poprášíme červenou paprikou. Vhodná příloha je okurkový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pavel
|2. 10. 2014 13:47
Tohle je grenadýr (brambory s těstovinami). Uhlířina jsou brambory O:-) s knedlíkem, zalité smaženou cibuilkou :-X
bunamo
|12. 5. 2013 10:03
Tohle jídlo se jmenuje grenadýrmarš, česky granátnický pochod - viz klasická kuchařka pro hospody Receptury teplých pokrmů. Ale dobrý to je, moc. V.
Farka
|3. 12. 2011 00:22
Mě babička Uhlířinu učila a vím že Paprika ,špek a nudle tam opravdu nepatří.Našel jsem recept i s knedlíkem taky celkem sranda :-P
tom
|9. 1. 2011 11:40
TO není uhlířina!!!! :-$
Olga Malá
|28. 12. 2007 10:55
Tohle opravdu není uhlířina ale může to být mňamka.
Anonym
|13. 3. 2007 14:12
Říkejte si co chcete je to prostě uhlířina...
Tereza Jarčušková
|9. 2. 2007 14:29
My tomu hovoríme tiež grenadír.
Anonym
|9. 2. 2007 13:56
Jaký je rozdíl mezi špekem a slaninou?
Jana Z
|23. 1. 2007 14:39
Pro paní Ivanu: Dobré je slabé slovo,je to výborné a k tomu obrovské množství cibule.....
Ivana Heřmanová
|23. 1. 2007 14:09
Uhlířina - připravíme těsto - hrubá mouka, vejce, sůl, mléko a trochu prášku do pečiva - mezitím se ve větším hrni vaří v osolené vodě brambory.Když jsou brambory téměř uvařené, do stejného hrnce k těm bramborám z tuhého těsta lžicí vykrajujeme noky a vše společně dovaříme a slijeme. Na talíři posypeme větším množstvím osmažené cibulky na slanině - je to moc dobré.
vojtik
|22. 1. 2007 16:17
jak se tedy ta uhlířina dělá????? napište prosím někdo recept !
Anonym
|24. 4. 2006 10:07
To není uhlířina,to je grenadýr .Uhlířina je směs rošťouchaných vařených brambor s noky.Na to cibulka!Ale recept je dobrý.