paprika - sladká
(Může být i pálivá, ale pozor v zelenině bývá i feferonka)
masox
Postup přípravy receptu
1
Salám semeleme a smícháme s pokrájenou zeleninou a majonézou. Želatinu připravíme dle návodu, měla by mít trochu výraznější chuť (přidáme masox a podle chuti přisladíme a přikyselíme octem) a prochladlou vmícháme do směsi. Nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháma v lednici ztuhnout.
2
Já někdy plním rovnou do krabiček od salátů, svačinové balení.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mila Veselá
|30. 11. 2007 14:50
Prosím ,neřešte pořád, kdo co kde opsal. Všichni jsme všechno někde opsali a pak si k tomu přidali něco co máme rádi a ubrali něco, co nám nechutná. A ejhle je z toho nový recept. I ten babiččin "umaštěný sešitek" se spoustou báječných lahůdek určitě vznikl opsáním. Ne všichni návštěvníci tohoto serveru tuší , že existuje směs na vaječnou tlačenku a možná že právě díky tomuto "opsanému" receptu objeví další dobrůtku. Kuchaři a kuchařky pokročilí i začínající, užívejte si klidu adventu, pohody při pečení a vaření a hlavně to těšení na Vánoce.
Marcela Marková
|30. 11. 2007 12:56
Vážená autorko, opsaný recept ze zadní strany sáčku se želatinou na vaječnou tlačenku "vylepšený" vynecháním vajíček... A vy, milí moderátoři tohoto serveru, opravdu máte tak málo originálních a dobrých receptů, že musíte uveřejnit úplně všechno? Poznámka k Moravance: nedílnou součástí této zeleninové směsi je malá kulatá feferonka, takže ne že tam bývá...