• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
Napište svůj komentář k receptu

Uherské zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks zelí -malá hlávka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mleté maso
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
  • Zálivka
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
2
Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.
3
Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
4
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z čínského zelí a papáji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Stašková | 1. 2. 2016 06:58

    Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)

  • Prachnová | 4. 1. 2012 11:52

    Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.

  • Drbal Antonín | 7. 7. 2011 14:05

    Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.

  • Mirka | 12. 5. 2011 12:07

    tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:15

    Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří

  • zuzana mayerova | 13. 3. 2010 13:44

    Me to moc chutnalo, vynikajici! Dekuji

  • Tereza J. | 13. 3. 2010 08:58

    No, do koložvárskej kapusty to má ďaleko. V prvom rade sa koložvárska kapusta robí z kyslej, nie hlávkovej kapusty. Ďalej do kolžvárskej kapusty sa nedáva mleté mäso, ale kocky, ktoré sa podusia na cibuli a paprike. Prekladá sa aj s klobáskou a samozrejme ryžou. A zalieva sa len kyslou smotanou, nič iné sa tam neprimiešava, žiadne vajcia a pod. Takže tento recept je výborný, zaujímavý a chutí, ale p. Pospíšil, nemožno ho porovnávať s koložvárskou kapustou.

  • otakar pospišil | 12. 3. 2010 22:27

    Velmi to připomíná oblíbené Kološvárské zelí (také je z Uher). Chybí tam jen rýže.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Mouka Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Guacamole

Guacamole

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Cupcakes

Cupcakes

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Tzaziky
Tzaziky
Udon nudle
Udon nudle
Uherská pěna
Uherská pěna
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact