• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
Napište svůj komentář k receptu

Uherské zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks zelí -malá hlávka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mleté maso
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
  • Zálivka
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
2
Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.
3
Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
4
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z čínského zelí a papáji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Stašková | 1. 2. 2016 06:58

    Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)

  • Prachnová | 4. 1. 2012 11:52

    Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.

  • Drbal Antonín | 7. 7. 2011 14:05

    Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.

  • Mirka | 12. 5. 2011 12:07

    tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:15

    Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří

  • zuzana mayerova | 13. 3. 2010 13:44

    Me to moc chutnalo, vynikajici! Dekuji

  • Tereza J. | 13. 3. 2010 08:58

    No, do koložvárskej kapusty to má ďaleko. V prvom rade sa koložvárska kapusta robí z kyslej, nie hlávkovej kapusty. Ďalej do kolžvárskej kapusty sa nedáva mleté mäso, ale kocky, ktoré sa podusia na cibuli a paprike. Prekladá sa aj s klobáskou a samozrejme ryžou. A zalieva sa len kyslou smotanou, nič iné sa tam neprimiešava, žiadne vajcia a pod. Takže tento recept je výborný, zaujímavý a chutí, ale p. Pospíšil, nemožno ho porovnávať s koložvárskou kapustou.

  • otakar pospišil | 12. 3. 2010 22:27

    Velmi to připomíná oblíbené Kološvárské zelí (také je z Uher). Chybí tam jen rýže.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Mouka Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
15
Kulajda
Kulajda
15
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Tzaziky
Tzaziky
Udon nudle
Udon nudle
Uherská pěna
Uherská pěna
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact