• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
Napište svůj komentář k receptu

Uherské zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks zelí -malá hlávka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mleté maso
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
  • Zálivka
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
2
Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.
3
Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
4
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Stašková | 1. 2. 2016 06:58

    Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)

  • Prachnová | 4. 1. 2012 11:52

    Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.

  • Drbal Antonín | 7. 7. 2011 14:05

    Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.

  • Mirka | 12. 5. 2011 12:07

    tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:15

    Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří

  • zuzana mayerova | 13. 3. 2010 13:44

    Me to moc chutnalo, vynikajici! Dekuji

  • Tereza J. | 13. 3. 2010 08:58

    No, do koložvárskej kapusty to má ďaleko. V prvom rade sa koložvárska kapusta robí z kyslej, nie hlávkovej kapusty. Ďalej do kolžvárskej kapusty sa nedáva mleté mäso, ale kocky, ktoré sa podusia na cibuli a paprike. Prekladá sa aj s klobáskou a samozrejme ryžou. A zalieva sa len kyslou smotanou, nič iné sa tam neprimiešava, žiadne vajcia a pod. Takže tento recept je výborný, zaujímavý a chutí, ale p. Pospíšil, nemožno ho porovnávať s koložvárskou kapustou.

  • otakar pospišil | 12. 3. 2010 22:27

    Velmi to připomíná oblíbené Kološvárské zelí (také je z Uher). Chybí tam jen rýže.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Mouka Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
38
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Tzaziky
Tzaziky
Udon nudle
Udon nudle
Uherská pěna
Uherská pěna
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact