• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
Napište svůj komentář k receptu

Uherské zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
Uherské zelí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks zelí -malá hlávka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g mleté maso
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce mouka
  • Zálivka
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
2
Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do předehřáté trouby na 25 minut zapéct.
3
Mléko, 3 vejce, sůl dle chuti a papriku rozšleháme, zalijeme předpečené maso se zelím a dopečeme ještě asi 5 - 10 minut. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
4
Tento pokrm můžete připravit jak z čerstvého (syrového) zelí, tak i z kasaného zelí. Výborné je obojí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z čínského zelí a papáji

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Stašková | 1. 2. 2016 06:58

    Bylo to vynikající, příjemné odbočení od naší omáčkové klasiky :-)

  • Prachnová | 4. 1. 2012 11:52

    Moc chválím, je to moc dobré jídlo s jemnou chutí a bramborová kaše se k němu také moc hodí.

  • Drbal Antonín | 7. 7. 2011 14:05

    Pod názvem Uherské zelí znám něco zcela jiného. Tak dobré jídlo jsem ani nečekal, bylo výborné, jen množství neodpovídá našemu apetitu.

  • Mirka | 12. 5. 2011 12:07

    tak už jsem vyzkoušela i s kyselým zelím.Obojí je velice dobré a všem vřele doporučuji vyzkoušet.Navíc je to výborné i studené <3 :-* :-))

  • recepty 73 | 14. 3. 2010 16:15

    Jsem rád,že vám Zuzko chutnalo.Souhlasím s Terkou,velice chutný recept,ale koložvárské zelí je chuťově opravdu jiné,také velmi jedlé.Jiří

  • zuzana mayerova | 13. 3. 2010 13:44

    Me to moc chutnalo, vynikajici! Dekuji

  • Tereza J. | 13. 3. 2010 08:58

    No, do koložvárskej kapusty to má ďaleko. V prvom rade sa koložvárska kapusta robí z kyslej, nie hlávkovej kapusty. Ďalej do kolžvárskej kapusty sa nedáva mleté mäso, ale kocky, ktoré sa podusia na cibuli a paprike. Prekladá sa aj s klobáskou a samozrejme ryžou. A zalieva sa len kyslou smotanou, nič iné sa tam neprimiešava, žiadne vajcia a pod. Takže tento recept je výborný, zaujímavý a chutí, ale p. Pospíšil, nemožno ho porovnávať s koložvárskou kapustou.

  • otakar pospišil | 12. 3. 2010 22:27

    Velmi to připomíná oblíbené Kološvárské zelí (také je z Uher). Chybí tam jen rýže.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mléko Mletá sladká paprika Mleté maso Mouka Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Tvarohové řezy sypané

Tvarohové řezy sypané

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

488
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
32
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Tzaziky
Tzaziky
Udon nudle
Udon nudle
Uherská pěna
Uherská pěna
Uhlířina II.
Uhlířina II.
Uhlířina po našem
Uhlířina po našem
Uhlířské špagety
Uhlířské špagety
  • Recepty.cz
  • Uherské zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact