• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Udon nudle
Napište svůj komentář k receptu

Udon nudle

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 135
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
Udon nudle
4fotografie
Nahrát fotku
 

Obyčejné tlustší nudle se vyrábí z pšeničné mouky, jsou rychle hotové a můžete je smíchat oblíbenými a sezónními surovinami podle vaší chuti. Vyzkoušejte recept se zeleninou a mletým masem. Za 20 minut si pochutnáte na skvělém jídle jako z asijského bistra!

Suroviny

4 porce
    • 400
      g nudle udon
    • 0,50
      šálek sojová omáčka
    • 4
      lžíce rýžový ocet
    • 2
      lžíce omáčka hoisin
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 4
      lžíce voda
    • 500
      g kuřecí prsa nebo krůtí
    • 2
      ks oranžová paprika nebo žlutá, červená
    • 1
      ks zázvor čerstvý o velikosti 1 palce
    • 3
      lžíce bazalka čerstvá nasekaná
    • 2
      ks chilli papričky nemusí být
    • 2
      ks jarní cibulka nasekaná
    • 2
      lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Nudle uvařte podle návodu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

2
Uvařené nudle slijte a dejte stranou. V misce smíchejte sójovou omáčku, ocet, hoisin omáčku a ¼ šálku vody a vmíchejte nasekanou bazalku.
3
Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu a nalijte na ni sezamový olej. Přidejte kuřecí nebo krůtí maso nakrájené na tenké nudličky, orestujte ze všech stran, lehce osolte a dejte stranou. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte nakrájené papriky, zázvor a případně i chilli, pokud máte rádi pálivé a restujte další 2-3 minuty.

RADA: Pikantní pečená cizrna

4
Do pánve vraťte orestované maso, pomalu přilijte směs omáček s bazalkou a směs nechte vařit dalších 3-5 minut, dokud omáčka neobalí maso se zeleninou.
5
Vmíchejte uvařené nudle a odstavte směs z ohně. Přidejte jarní cibulku a sezamová semínka a můžete podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi

Zelené thajské karí s krevetami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Nudle
Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Chilli papričky Jarní cibulka Kuřecí prsa Nudle Omáčka Hoisin Oranžová paprika Rýžový ocet Sezamová semínka Sezamový olej Sojová omáčka Voda Zázvor

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Domácí veka

Domácí veka

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Skvělý pečený čaj

Skvělý pečený čaj

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Bramborový salát s květákem a brokolicí
Bramborový salát s…
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
16
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept
Tzatziky
Tzatziky
Tzaziky
Tzaziky
Uherská pěna
Uherská pěna
Uherské zelí
Uherské zelí
Uhlířina II.
Uhlířina II.
  • Recepty.cz
  • Udon nudle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact