řecký jogurt - pravý
příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko
okurka
kopr
máta
čerstvá
česnek
citron
olivový olej
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
1. Oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7 cm).
2
2. V misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka:1 kelímek).
3
3. Přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky/kelímek nebo dle ctěné vaší imprese).
4
4. Přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru.
5
5. Přidejte asi tak 10-15 najemňulinko nasekaných mátových lístečků.