Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme já nadrobno nakrájený česnek (lze i rozmačkat, ale nakrájený je mnohem lepší), špetku soli a pepře dle chuti, nasekaný čerstvý kopr a nakonec smetanu. Pořádně promícháme a necháme odležet min. 2 hodiny, aby se chutě snoubily.
2
Recept mám od řeckého přítele mého otce, takto jej prý dělají v domácnostech na severu Řecka a je to výtečná záležitost.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lenka galvasová
|3. 6. 2008 21:30
Toho česneku opravdu,ale opravdu míń,protože i tady platí:"Čím méně,tím lépe".Jinak je recept dobrý.
Zdenka Korábová
|1. 6. 2008 20:04
Jsem opět zaskočená úplně novým, překvapivým receptem a mám dotaz , jak velká je velká okurka a co to je půl hlavičky česneku- dávám okurku kopr jogurt nebo zakysanku , ololej dochutím solí a pepřem a tedka jsem opravu na rozpacích jestli těch šest už uvedených receptů bude stačit, a nemá ten můj přidat? a nazvat třeba velmi překvapivý řecký salátek z okurek .?
Zdena z JM
|30. 5. 2008 07:07
Právě proto, že se to od pravého řeckého tzatziky mírně liší, tak se to jmenuje "Tzatziky dle Alexe". Asi to tak Alex dělal a měl to tak rád. Ale to jsme tu taky probírali už mockrát.
Sylva Karešová
|29. 5. 2008 18:50
Do Tzatziki patří řecký jogurt, nikoliv zakysaná smetana. Ale beru, že ne každý řecký jogurt sežene nebo chce, a tak si to přizpůsobí dle svého. Akorát se tedy velmi pozastavuji nad tou půlkou hlavičky česneku... Z Tzatziky nemá nikdo odpadnout! Do takového množství smetany by měly přijít pouze dva stroužky!