• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tymiánové brambory
Napište svůj komentář k receptu

Tymiánové brambory

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tymiánové brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambůrky (chipsy) malé, syrové, neloupané
    • česnek
    • olivový olej
    • tymián

Postup přípravy receptu

1
Malé neloupané brambůrky nakrájet na půlky, čtvrtky, osminky - podle velikosti, uvařit ve slané vodě do poloměkka, scedit.
2
Plech trochu vymazat olejem, vysypat povařené brambory a rozprostřít do tenké vrstvy (jeden plech cca 2 porce). Brambory trochu osolit, pořádně pocákat olivovým olejem a poházet na hrubo nasekaným česnekem a celými větvičkami tymiánu.
3
Peče se v troubě cca 30 min (el. na 250 °C, plynová naplno).
4
Tento recept jsem okoukla v televizi od Jamieho Olivera, říkal tomu italské hranolky. Můj muž už normální hranolky nechce, jenom "voňavé brambory". Skutečně krásně voní po tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém kabátku

Citronovo-tymiánové řízky ve sněhovém…

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 12. 10. 2007 22:21

    To máte pradu, když je tam strkám syrové, tak to pak trvá dost dlouho, ale jsou křupavé (zuby mám zatím ještě dobré, to přijde).

  • Jitřenka Němcová | 11. 10. 2007 19:02

    Samozřejmě to jde ze syrových brambor, z vařených to však jde rychleji. Taky jde o to, že naše postarší zoubky už nesnesou tolik křupavosti. Ale každý si je může upéct do křupavosti,která mu vyhovuje. Dobrou chuť!

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 18:09

    Ďakujem za receptík, tymián zbožňujem, takže určite vyskúšam:)))

  • Anonym | 10. 10. 2007 21:26

    Dělám podobně, jen brambory nepředvařuji. Syrové strkám do trouby. U nás moc oblíbené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambůrky (chipsy) Česnek Olivový olej Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Dip z červené řepy

Dip z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
23
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Tymiánové brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact