• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tykvový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Tykvový kompot

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tykvový kompot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks tykev
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks skořice
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 500
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne slijeme vodu, zalijeme čistou vodou, kterou odměřujeme.
2
Na 1 l vody přidáme k tykvi na kolečka nakrájený citron, 1 celou skořici, kterou polámeme, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk. K tomu přidáme 500 g cukru. Vaříme, dokud tykev není sklovitá.
3
Tykev vybereme, naložíme do sklenic (i s citronem a kořením). Nálev necháme ještě 10 minut povařit a zalijeme tykev. Ihned uzavřeme, dáme do deky (dobře zabalit) a necháme do úplného vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

Angreštový kompot

Angreštový kompot

Hruškový kompot

Hruškový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.Tereza | 20. 10. 2012 21:52

    ďakujem.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 17. 10. 2012 08:04

    Dýňový kompot změněn na tykvový a předělán dle vašeho popisu.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:30

    Za to, že recept je napísaný chbne, nenesiem vinu. Ak by ste kompót uvarili, tak nie je sladkokyslý, hnus najväčšieho kalibru je vaše kecanie bez toho, aby ste kompót ochutnali.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:26

    PROSÍM POZOR !!! Recept je tu s chybami, upozorním na potrebu opravy, nie je to moja chyba, recept bol pôvodne v poriadku. Recept má byť takto : Tekvicu narežeme na kocky, zalejeme vodou, do ktorej pridáme 2 lyžice octu ( tekvicu dávam do 5 l hrnca ). Necháme cez noc stáť a ráno zopakujeme. Poobede zlejeme vodu, zalejeme čistou vodou, ktorú odmeriame. Na 1 l vody pridáme k tekvici 1 na kolieska narezaný citrón, 1 celú škoricu, ktorú polámeme, 5 klinčekov a 1 vanilkový lusk. K tomu pridáme 500 g cukru. Varíme, kým rekvica nie je uvarená do sklovita. Tekvicu vyberieme, naložíme do fliaš ( aj s citrónom a koreninami ) . Nálev necháme ešte 10 minút prevrieť a zalejeme tekvicu. Ihneď uzavrieme, dáme do deky ( dobre zabaliť ) a necháme do úplného vychladnutia. POZOR ! Kompót je z tekvice - TYKVE , nie z dyne.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:19

    Tým, že dáte horúci kompót do deky, sterilizujete ho. Vydrží toľko, koľko chcete, aj 2-3 roky. Je uzavretý. Len musíte nechať v deke úplne vychladnúť, aj 2 dni v lete.

  • Zdenkokuk | 16. 10. 2012 17:43

    supr

  • Katka | 12. 10. 2012 17:06

    Zřejmě zavařování vůbec nerozumíte, dejte se raději na plavání.

  • Lucka | 18. 9. 2012 11:11

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud chci aby mi kompot vydržel přes zimu, musí se ještě potom zavařovat? Díky :)

  • Market | 20. 1. 2012 15:35

    Octu se tam dává jenom troška, základ je voda ;-) a chutná to skvěle! Mohu jen doporučit :-)

  • jária | 24. 11. 2011 23:50

    Proboha proč ten ocet - pak z toho je sladkokyslý kompot připomínající okurky - fuj - hnus největšího kalibru!!!

  • Renata | 1. 10. 2011 19:39

    Já přidávám ještě ke koření hvězdičku badyánu a je to superr :-)

  • Kristýna N. | 17. 8. 2011 17:54

    Tak jsem v tom našem zapadákově nesehnala ani ten pravý vanilkový cukr. Nakonec jsem to teda úplně vynechala. Zkusila jsem ochutnat při vaření a chutnalo mi to taky. Takže zatím spokojenost, děkuji moc za recept :-)

  • Kristýna N. | 16. 8. 2011 07:58

    Dneska chci tenhle recept vyzkoušet, ale nemám ten vanilkový lusk a asi ho v našem malém městě ani neseženu. Bude velká chyba dát tam vanilkový cukr s pravou vanilkou od dr. Oetkera? Jde mi o to, aby to bylo jedlé. Vím, nebude to stejné, ale co se dá dělat :'(

  • Blažena | 4. 11. 2010 12:40

    super receptík, zavařovala jsem poprvé a řekla bych že na jedničku!! super rychlé a chutné, díky za inspiraci!!! :-) :-) :-)

  • Adriana Gyuriová | 22. 8. 2006 18:26

    Ďakujem za recept. Skúsila som aj s korením, aj s ananásovým džúsom. V obidvoch prípadoch s úspechom.

  • Jana Tichá | 6. 9. 2005 12:29

    Nebo místo koření dáváme pár kapek ananasové tresti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Zdravě i chutně Ovoce Svačina Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hřebíček Ocet Skořice Tykev Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

58
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
52
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
43
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
41
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky z ořechů
Tyčinky z ořechů
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Tykvový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact