• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tykvový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Tykvový kompot

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tykvový kompot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks tykev
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks skořice
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 500
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne slijeme vodu, zalijeme čistou vodou, kterou odměřujeme.
2
Na 1 l vody přidáme k tykvi na kolečka nakrájený citron, 1 celou skořici, kterou polámeme, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk. K tomu přidáme 500 g cukru. Vaříme, dokud tykev není sklovitá.
3
Tykev vybereme, naložíme do sklenic (i s citronem a kořením). Nálev necháme ještě 10 minut povařit a zalijeme tykev. Ihned uzavřeme, dáme do deky (dobře zabalit) a necháme do úplného vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

Angreštový kompot

Angreštový kompot

Hruškový kompot

Hruškový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.Tereza | 20. 10. 2012 21:52

    ďakujem.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 17. 10. 2012 08:04

    Dýňový kompot změněn na tykvový a předělán dle vašeho popisu.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:30

    Za to, že recept je napísaný chbne, nenesiem vinu. Ak by ste kompót uvarili, tak nie je sladkokyslý, hnus najväčšieho kalibru je vaše kecanie bez toho, aby ste kompót ochutnali.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:26

    PROSÍM POZOR !!! Recept je tu s chybami, upozorním na potrebu opravy, nie je to moja chyba, recept bol pôvodne v poriadku. Recept má byť takto : Tekvicu narežeme na kocky, zalejeme vodou, do ktorej pridáme 2 lyžice octu ( tekvicu dávam do 5 l hrnca ). Necháme cez noc stáť a ráno zopakujeme. Poobede zlejeme vodu, zalejeme čistou vodou, ktorú odmeriame. Na 1 l vody pridáme k tekvici 1 na kolieska narezaný citrón, 1 celú škoricu, ktorú polámeme, 5 klinčekov a 1 vanilkový lusk. K tomu pridáme 500 g cukru. Varíme, kým rekvica nie je uvarená do sklovita. Tekvicu vyberieme, naložíme do fliaš ( aj s citrónom a koreninami ) . Nálev necháme ešte 10 minút prevrieť a zalejeme tekvicu. Ihneď uzavrieme, dáme do deky ( dobre zabaliť ) a necháme do úplného vychladnutia. POZOR ! Kompót je z tekvice - TYKVE , nie z dyne.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:19

    Tým, že dáte horúci kompót do deky, sterilizujete ho. Vydrží toľko, koľko chcete, aj 2-3 roky. Je uzavretý. Len musíte nechať v deke úplne vychladnúť, aj 2 dni v lete.

  • Zdenkokuk | 16. 10. 2012 17:43

    supr

  • Katka | 12. 10. 2012 17:06

    Zřejmě zavařování vůbec nerozumíte, dejte se raději na plavání.

  • Lucka | 18. 9. 2012 11:11

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud chci aby mi kompot vydržel přes zimu, musí se ještě potom zavařovat? Díky :)

  • Market | 20. 1. 2012 15:35

    Octu se tam dává jenom troška, základ je voda ;-) a chutná to skvěle! Mohu jen doporučit :-)

  • jária | 24. 11. 2011 23:50

    Proboha proč ten ocet - pak z toho je sladkokyslý kompot připomínající okurky - fuj - hnus největšího kalibru!!!

  • Renata | 1. 10. 2011 19:39

    Já přidávám ještě ke koření hvězdičku badyánu a je to superr :-)

  • Kristýna N. | 17. 8. 2011 17:54

    Tak jsem v tom našem zapadákově nesehnala ani ten pravý vanilkový cukr. Nakonec jsem to teda úplně vynechala. Zkusila jsem ochutnat při vaření a chutnalo mi to taky. Takže zatím spokojenost, děkuji moc za recept :-)

  • Kristýna N. | 16. 8. 2011 07:58

    Dneska chci tenhle recept vyzkoušet, ale nemám ten vanilkový lusk a asi ho v našem malém městě ani neseženu. Bude velká chyba dát tam vanilkový cukr s pravou vanilkou od dr. Oetkera? Jde mi o to, aby to bylo jedlé. Vím, nebude to stejné, ale co se dá dělat :'(

  • Blažena | 4. 11. 2010 12:40

    super receptík, zavařovala jsem poprvé a řekla bych že na jedničku!! super rychlé a chutné, díky za inspiraci!!! :-) :-) :-)

  • Adriana Gyuriová | 22. 8. 2006 18:26

    Ďakujem za recept. Skúsila som aj s korením, aj s ananásovým džúsom. V obidvoch prípadoch s úspechom.

  • Jana Tichá | 6. 9. 2005 12:29

    Nebo místo koření dáváme pár kapek ananasové tresti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Zdravě i chutně Ovoce Svačina Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hřebíček Ocet Skořice Tykev Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

56
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Lukáš Tran ve filmu Kouzlo derby: 26 dní trénoval na Spartě!

Lukáš Tran ve filmu Kouzlo derby: 26 dní trénoval na Spartě!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky z ořechů
Tyčinky z ořechů
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Tykvový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact