Cukr rozdělíme na polovinu, jednu nasypeme do mletých ořechů, promícháme, přidáme jeden bílek a vypracujeme tuhé těsto. Hněteme asi 10-15 minut, pokud je příliš tuhé (nesmí se moc drobit), přidáváme bílek po lžičkách, aby se se nám dobře válelo. Necháme chvíli odpočívat a připravíme si polevu.
3
POLEVA
4
Z druhé poloviny cukru, jednoho bílku a jedné lžíce citronové šťávy utřeme sněhobílou hmotu.
5
Na vále těsto vyválíme na tenký cca 3 mm silný plát, potřeme polevou - vhodný nástroj je cukrářská špachtle - dále plát nakrájíme na přiměřeně silné nudle, které příčně krájíme na 6-7 cm dlouhé tyčinky, podebíráme špachtlí nebo tenkým nožem, klademe na plechy s pečícím papírem - množství vystačí na dva. Klademe těsně vedle sebe při pečení nenabyde.
6
Předehřejeme troubu na 150 stupňů, do vyhřáté vložíme plechy a pečeme cca 15-18 minut tak, aby poleva lehce zrůžověla. Upečené vyndáme, necháme zchladnout a klademe na talíř.