Mouku, sýr a tuk zpracujeme na těsto, které vyválíme na tlouštku asi 5 mm. Plát potřeme rozšlehaným žloutkem, nakrájíme na tyčinky, posypeme kmínem, sezamem či jinými semínky, uložíme na vymazaný plech a upečeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenka Fridrichova
|30. 7. 2007 13:13
Já mám podobný recept ale místo krájení na tyčinky,tak těsto sroluji a krájím na kolečka a vzniknou tak zvaně šneci.
Eva Červenková
|22. 7. 2007 10:21
Troubu vyhřátou tak na 200 péci taky tak,spíše méně stupnů, papír je samozřejmě o.k. spíš ještě lepší než vymazávat, ohledně doby pečení- prostě dozlatova, musíte to hlídat,určitě to poznáte
Jana Kutačová
|20. 7. 2007 18:34
Já si taky myslím,že i v marketech lze najít Nivu již balenou a tam zjistíte jaký kousek vzít anebo lze požádat o ukrojení požadovaného množství.takové tyčinky dělává moje známmá a jsou vynikající. :o)
Anonym
|20. 7. 2007 16:02
Jak dlouho a na kolik stupňů se peče?
Myš
|20. 7. 2007 14:28
Neeee - NIVU prodávají balenou ve 200 g balenich - tedy alespon u nas v ALBERTU :-) Obcas taky 250 g - zalezi na dodavateli, ale tech 50 g uz odhadnete - kousek uzdibnete, snite a je to :-)
Zdena z JM
|20. 7. 2007 13:55
Podle mě ztrácí význam měřění surovin na hrnky,pokud nejsou tímto způsobem odměřeny všechny suroviny.Na zvážení nivy stejně musíme kuchyňské váhy vytáhnout.
Myš
|20. 7. 2007 13:49
Tak tohle je mi sympatické !!! Za A nejsme s pritelem moc na sladke a za B miluju recpety kde je vse na hrnky a tak :-) Nesnasim odmerovani.. Jeste dotazek - jak horkou troubu ? A jak dlouho se to asi pece ? Priblizne, nepotrebuju to na minuty... Kdyz misto tuku na vymyzani dam pecici papir, bude to asi ok, ne ?