Do šroubovací sklenice nakrájíme na kostky tvarůžky, zalijeme zakysanou smetanou, opět dáme tvarůžky, zase zalijeme smetanou..., poslední vrstva je smetana. Zašroubujeme a necháme 3 dny uležet v chladu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarča
|24. 10. 2010 18:26
syrečky miluji , už se těšim , až tenhle recept vyzkouším
Jana Morozová
|27. 9. 2007 13:41
Přidávám ještě na jemno nasekanou cibuli
Jiřina Zelenková
|28. 9. 2006 22:02
Dávám za 1, komu chutnají tvarůžky, tak si přijde na své. Pořád jsem si lámala hlavu, jaké to asi může být, takže pro zvědavce: jsou to takové jemnější rozměklé tvarůžky...no prostě tu baštu vyzkoušejte:-)
Jana Kutačová
|6. 9. 2006 10:56
Já už se jen usmívám..o))))
Alena Tarabová
|6. 9. 2006 08:30
Tak mám taky naloženo a ještě jsem si schovala na topinky.
Dagmar
|5. 9. 2006 19:40
Jsem na to moc zvědavá, právě jsem to nacpala do sklenice a za 3 dny se ozvu.
Jana Kutačová
|3. 9. 2006 11:43
Úžasná dobrota!Vydržela jsem 3 dny,ale dnes ráno jsem vstala v šest hodin a už ochutnávala.Mňam,mňam,mňam. :o)
Monika
|29. 8. 2006 06:25
Tohle je úžasná dobrota! Jiné varianty - dát tvarůžky do sýru Cottage nebo je rozmačkat do tvarohu (nejlépe tučného z vaničky), popř. přidat nasekané bylinky (řeřicha, pažitka). Ale nikdy nevydržím ty 3 dny...
Hana Lorencová
|28. 8. 2006 17:44
Tvarůžků dejte libovolné množství, smetanou zalijte jen aby byly ponořené. Já dělám ze 4 balení + smetana 3 dcl. Smetana po třech dnech ztuhne.
Jana Kutačová
|28. 8. 2006 17:21
Paní Hanko,stačí jedny tvarůžky a celá smetana?Ta smetana zůstane ve stejném skupenství v jakém jsem ji tam dala,nebo změní konzistenci?A dává se tam celá?Jsem zvědavá,ale chci to vyzkoušet přesně podle Vašeho receptu a pochutnat si stejně tak:o)
Hana Lorencová
|28. 8. 2006 17:14
Když jsem to dělala poprvé, 3 dny v ledničce jsem dodržela, teď mám co dělat. :-)
Jana Kutačová
|28. 8. 2006 15:18
Nedovedu si představit jak to chutná,ale musím zkusit.Jsem milovník smradlavoučkých sýrečků..o)