Koupené lístkové těsto rozpůlíme (budeme dělat 2 záviny) rozválíme, poklademe uzeninou a posypeme na kousky nakrájenými olomouckými tvarůžkami a silněji nakrájenou cibulí, např.kolečka na čtvrtiny.
2
Závin zatočíme, přendáme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem. Můžeme posypat různými semínky {sezam, lněné, mák atd.} Na závěr propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. (Chutná i bez uzeniny!)
Vynikající závin potvrzující to, že v jednoduchosti je síla. Přítel si tento závin úplně zamiloval a musím péct znova a znova :)
šárka hrubá
|30. 9. 2009 15:31
Tak jsem vyzkoušela a super,zevšech závinů nejlepší,mnam.
Petra H
|29. 12. 2005 19:30
Tak jsem ho dneska vyzkoušela... A už není.... :) Je to moc chutné a rychlé. Jeden jsem udělala dle návodu, dodruhého jsem dala hermelín s pórkem, pro případ, že návštěva neí tvarůžky. Po obou se zaprašilo a budu dělat znova..... A kupodivu to nesmrdělo, když se to peklo.... Dávam za jedna..
Datlicka 4 Ever
|1. 4. 2005 15:09
Myslím že to za tu legraci stojí, určitě to hned dnes upečeme. Snad se to pak nějak vyvětrá, i když vonné tyčinky to jistí, ne? :-)))) Co byste doporučovali za uzeninu? Moravské uzené, debrecínku, šunku nebo tak něco?? :-)
Alena
|25. 11. 2004 08:45
To musí být velmi dobré, ale neumím si představit co ce line za vůni z trouby, mimochodem vím předem, že mě by to určitě vonělo, asi to taky zkusím.