Máslo dáme do kastrůlku a na ohni rozpustíme, přidáme kmín a tvarůžky (buď předem nakrájené na kousky nebo je lžící rozmělníme v kastrůlku). Posypeme sodou. Zamícháme, až tvarůžky zpění a roztečou se (chvilinku, asi minutu - povaříme). Sundáme z plotýnky, přimícháme tvaroh a ručním mixérem našleháme (nemusí být, ale pomazánka je hladší). Pokud bude tužší, přidejte lžíci mléka.
Beru to tak od oka.Až tak myslím na tom nesejde.Buď to bude máslovější,nebo tvarůžkovější.Okem odhadněte čtvrtku 250gramového másla (asi 63g) a je to.Možná může být i nějaký margarín-nevím-chce to vyzkoušet.Když zdraží máslo i tvarůžky,tak třeba přejdeme k jinému tuku.....
Eliška Mlynářová
|7. 11. 2007 10:14
Toho másla se dáva 125 gramů?
gertruda rutarová
|6. 11. 2007 18:57
Děkuji za názor. Já ji taky nakonec naliju do krabiček a uložím do lednice.Tchýně do ní přidává ještě syrový žloutek nakonec,ale já ho tam nedávám,protože v létě je to riskantní.
Jana
|2. 11. 2007 09:41
Trošku jsem se toho receptu bála. Ale pomazánka je opravdu vynikající, až mě to překvapilo:-) Nechala jsem sice tvarůžky po rozpuštění zase trošku ztuhnout, tak jsem pomazánku neměla tak hladkou jako na obrázku, ale na kvalitě jí to vůbec neubralo.