Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a rozdělte směs na 2 poloviny. Kyšky, cukr a vejce rozšlehejte. Do vymazaného plechu nasypte polovinu suché směsi, nalijte na ni nádivku a zasypte druhou polovinou směsi.
2
Povrch posypte ovocem a nastrouhejte na něj máslo nebo heru. Plech vložte do předehřáté trouby a upečte při 200° C dorůžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ajushka
|7. 12. 2010 10:23
No upřímně jsem se bála co z toho vyleze ... ;-) ale zkusila jsem to a bylo to výborné, dělali se nám boule za ušima. jako ovoce jsem dala jahody ty máme nejradši :-) a v kombinaci to bylo fakt super :-)
- Já mám pod pojmem kyška zakysaná smetana z té jsem to udělala a bylo to výborné opravdu ;-) Tak příjemné pečení ahoj
venyss venyss
|3. 7. 2009 10:53
Kyška je kysané mléko plnotučné. Kelímek má 400 ml a my jí známe jen od Kunína.
Sylva P.
|3. 7. 2009 10:50
To zní dobře, ale kyška je jako podmáslí nebo zakysaná smetana? A v jakém balení se prodává. Díky