Dezerty z tvarohu jsou velmi oblíbené a vláčný tvarožník není výjimkou. Uctíte s ním gurmány všech generací a připravit jej můžete třeba i na rodinou oslavu. Přelitý ovocnou omáčkou a ozdobený čerstvým či mraženým ovocem plně nahradí i tradiční piškotový dort.
Oddělte bílky od žloutků. Ideálně v robotu našlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Mezitím ve větší míse rozmíchejte tvaroh s pudinkem a vanilkovým cukrem, přidejte nastrouhanou kůru i šťávu z citronu a jemně nastrouhaný zázvor. Promíchejte a spojte s našlehanými žloutky.
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně ho zapracujte do tvarohové hmoty. Nakonec vmíchejte polovinu malin. Vlijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 45 minut. 3. Zbylé maliny vsypte do kastrůlku, přidejte cukr a krátce povařte, aby ovoce povolilo a šťáva zhoustla na omáčku.