Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme cukr, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu a vyšleháme na jemný krém. Kypřící prášek promícháme s krupicí a pudinkem a přidáme do máslového krému. Opět společně vyšleháme do jemna. Nakonec do těsta přidáme tvaroh a slité a odkapané rozinky (pokud chceme mít koláč pikantnější, můžeme namočit rozinky do rumu).
2
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Kulatou rozevírací formu vymažeme máslem a vlijem do ní těsto. Povrch uhladíme stěrkou nebo něčím podobným a pečeme asi 60 minut. Hotový koláč pak necháme vychladnout. Před podáváním ho posypeme moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin Valový
|3. 1. 2007 22:01
Zkuste jahelnou nebo pohankovou mouku. Pohanková dodá i oříškovou chuť. Přidávám ji skoro do všehopečiva.
Adéla
|13. 9. 2006 15:23
děkuji za rady, pomohly jste mi:-)
Zdena z JM
|13. 9. 2006 09:56
A kde jsou ty ořechy?
ELA
|13. 9. 2006 09:07
Souhlasím s paní Di, od věci není ani strouhaný kokos - ten ale samozřejmě změní chuť, tak pokud máte ráda...
Di
|13. 9. 2006 08:18
Pokud vím, pudink nebo škrobovou moučku celiatici smějí. Vyřešila bych to tímto způsobem.
Adéla
|12. 9. 2006 18:58
můžete mi prosím poradit, jsem celiatik, držím bezlepkovou dietu, tudíš nesmím krupici. recept mě velmi zaujal, proto by mě zajímalo, zda se dá tvarožník dělat i bez krupice, moc děkuji